Başbakan Erdoğan Rusya'ya gitti

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Rusya ziyareti başladı. Erdoğan Rusya ziyaretinin ardından Moğolistan'a geçecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretine gitmeden önce Ankara Esenboğa Havaalanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Rusya'da Putin'le biraraya geleceğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

Tarafımıza yapılan davete icab etmek üzere Rusya'ya gayriresmi bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Ziyaretimiz esnasında Sayın Putin'le bir akşam yemeği ve kahvaltıda birlikte olacağız. Görüşmelerimizde son yıllarda büyük bir ivmeyle gelişen ikili ilişkilerimizi yeniden değerlendirme fırsatı bulacağız. Başkan Putin'le temaslarımın ardından 18 Temmuz'da Soçi'den Moğolistan'a hareket edeceğiz.

MOĞOLİSTAN'DA TARİHİ ZİYARET

Moğolistan'ın daveti üzerine Rusya'dan bu ülkeye geçecek olan Erdoğan, ziyaretin tarihi olduğuna dikkat çekti. Erdoğan şöyle konuştu: Moğolistan Başbakanının daveti üzerine gerçekleşen bu ziyaret bir ilk olması açısından çok önemlidir. Moğolistan'la tarihi bağlara dayanan güçlü dostluğumuz son zamanlarda artarak devam etmiştir. Yapacağımız görüşmelerin ardından özellikle Türkiye İşbirliği Kalkınma Ajansı'mızın (TİKA) Moğolistan'daki yatırımları bizler ve Moğolistan için önem arzetmektedir. Ziyaretimiz sırasında Moğolistan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'ya biraraya geleceğiz. Ziyaretimizin ikinci gününde Türk tarihinin önemli simgelerinden biri olan Orhun Anıtları'nı görme fırsatı bulacağız" Başbakan Erdoğan'a gezisi boyunca Devlet Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tarım Bakanı Mehdi Eker eşlik edecek.

Günün Önemli Haberleri