Barzaninin tehlikeli planı

Abone ol

Barzani, "Kürtlerin de devlet kurma hakkı var" dedi

Bu arada çalışmalarını tamamlayan TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu Raporu'nda Hakkari bölgesinde yapılan bazı düğünlerde Barzani adına takılar takıldığı bilgisi yeralıp Barzani ile ilgili ilginç ayrıntılara yer verildi.


KÜRTLERE İHANET YAPILDI

IKDP'nin yayın organı konumundaki ‘Peyamner’ adlı internet sitesinin haberine göre, Barzani, Kuzey Irak’taki yerel hükümetin Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen bir festivalde konuşma yaptı. Mesut Barzani, Kürtler’e tarihte büyük bir ihanetin yapıldığını, kurulan Mahabat Kürt Cumhuriyeti’nin kısa ömürlü olmasına karşılık Kürtler’in zihninde yer ettiğini ve bunun silinemeyeceğini söyledi.

Barzani, diğer milletler gibi Kürtler'e 1’inci Dünya Savaşı’nda sorulmadığı için bağımsızlığı seçemediklerini belirtirken, millet olarak bunun en doğal hakları olduğunu savundu. Barzani, Kürtler’in zorla parçalandıklarını ve komşu ülkelerin bu gerçeklikten söz etmekten korkmamaları gerektiğini belirterek, “Bu sözlerimden sınırların değiştirilmesine yönelik bir programımız olduğu anlamının çıkarılmasın'' diye konuştu. Barzani, Kürt sorununun Kürtler’in yaşadığı her coğrafyada çözüme kavuşturulmasını istediklerini, millet olarak birbirlerine kenetlenebilecekleri bir devletlerinin olmasının doğal bir hak olduğunu ifade etti.


TBMM RAPORUNDA BARZANİ ADI

Dört aylık çalışmanı dönemini tamamlayan TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu raporunda da Barzani'nin adı geçiyor.

Raporda, Hakkari bölgesinde yapılan bazı düğünlerde Barzani adına takılar takıldığının istihbar edildiği, Barzani oluşumu ile Hakkari bölgesinde bazı aşiret arasında akrabalık ve tarihsel bağlar ile kimi yöre insanına sağladığı olanaklar nedeniyle gittikçe artan yoğunlukta sosyal ve politik ilişkilerin geliştiği, Kuzey Irak bölgesinin bu bölge ile sınırı olan bazı yerleşim yerlerinde yaşayan insanlarımız için cazibe merkezi haline geldiği, bu durumun önüne geçilmemesi halinde önümüzdeki süreçte çok daha olumsuz tablo ile karşılaşılabileceği, PKK terör örgütünden daha büyük ve organize bir güçle mücadele edilmesinin kaçınılmaz olacağı değerlendirildiği vurgulandı.

Raporda, bu konuyla ilgili olarak devletin istihbarat birimlerinin gerekli çalışmaları yaptığına inanıldığı, ancak bölgede uygulanan sosyal ve ekonomik politikaların çeşidi ve derinliği zenginleştirmenin, Barzani yönetiminin suistimal etmesine zemin hazırlayan bölgedeki kimi sosyo-ekonomik uygulamaların ıslah edilmesinin zorunlu olduğu, bu çerçevede merkezi yönetimin, kamu kurum ve kuruluşlarının da kendi görev alanları ile ilgili olarak bölgedeki eksikliklerini bir an önce tamamlamaları gerektiği görüşüne de yer verildi.

MİLLİYET

Günün Önemli Haberleri