Barzaniden 100 bin peşmerge

Abone ol

Barzani'yi Türkiye korkusu sardı. Operasyon ihtimaline karşı ordusuna yeni birlikler takviye ediyor.

Süleymaniye’de yaşanan gerginliğin ardından Türkiye’den sert tepki alan Barzani askeri tedbirler almak için harekete geçti.

200 YENİ İSTİHBARATÇI

70 bin olan peşmerge gücünü 100 bine çıkaracak olan Barzani, Türkiye sınırına yakın bölgelere yeri birlikler oluşturacak. Kendisine bağlı istihbarat örgütü Parestin’e büyük önem veren Barzani, istihbarat birimine 200 yeni elemanın alınmasını istedi. Barzani’nin asker ve istihbaratçı sayısını artırma kararını Nisan 2007 tarihinde Bölgesel Yönetim toplantısında aldığı ortaya çıktı. Buna göre sayıları hâlâ 70 bin olan peşmerge kuvvetleri 100 bine çıkarılacak. Peşmerge Kuvvetleri’nin önemli unsurunu oluşturan Peşmerge Özel Kuvvetleri sayısı da 5 binden 10 bine yükseltilecek.

Barzani’nin büyük önem verdiği Peşmerge Özel Kuvvetleri’ni ABD’li subaylar eğitiyor. ABD Özel Kuvvetleri’nden 20 subay, peşmerge gerillalarının yetişmesi için görev yaptığı belirtiliyor.Barzani’nin planına göre Peşmerge Ordusu, ABD güçlerinin çekilmesi ile birlikte özellikle Türkiye ve İran sınır bölgelerinde yoğunlaşacak.

Günün Önemli Haberleri