Bartın'ı selden koruma maliyeti?

Abone ol

Her yıl selle boğuşan Bartın'ı selden korumak için gereken yatırımın maliyeti belli oldu. İşte o rakam:

Bartın'ı sellerden koruyacak köklü çözüm ve önlemler için 330 milyon liralık yatırım yapılıyor. En köklü önlemlerden birisi olan Kirazlıköprü Barajı'nın yapımı ve diğer taşkın koruma projeleri için çalışmalar devam ediyor.

Bartın'da 2010 yılında 22 adet taşkın koruma projesi çalışmaları kapsamında 18,5 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Bartın'da bu yıl 16 adet yeni taşkın koruma projesini yatırım programına aldığını, önceki yıllardan devam eden 6 adet proje ile birlikte toplam 22 adet taşkın koruma projesi bedelinin 18,5 milyon lira olduğunu bildirdi. 2009 yılı içerisinde meydana gelen sel taşkınlarının ardından Bartın il genelinde DSİ Bölge Müdürü ile birlikte arazide gerçekleştirdikleri inceleme ve tespitlerin ardından proje çalışmalarını başlattıklarını anlatan Milletvekili Yılmaz Tunç, projeleri tamamlanan taşkın koruma inşaatlarını yatırım programına alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Bölge Müdürü Bayram Tiryaki'ye teşekkür etti.

Bartın'da bu yıl gerçekleştirilecek taşkın koruma projeleri şöyle: Alibaş Köyü Kurudere, Derbent Köyü Kirenlik Deresi, Epçiler Köyü Atak Deresi, Kavallar Mahallesi Subalığı Deresi, Kayadibi Kavlak Köyü Kanıç Mahallesi Arıt Çayı, Sipahiler Köyü Kurudere, Bahçecik Köyü Yaprak ve Şimşir Deresi, Kozcağız beldesi sanayi sitesi, Kozcağız çayı ikmali, Özbaşı köyü Aşağıdere Mahallesi, mumlar ve ıskalan deresi, Bartın birinci sol sahil kaya kazısı, ikinci kısım, Ulus çayı, Kızıllar köyü Aksu ve Uzundere, Kozanlı köyü Uluçay ve Kesercik dereleri, Ulukaya köyü ve arazileri Uluçay deresi, Bartın İnkum yandereleri ikinci kısım inşaatları.

Kışla sel kapanı, Kozcağız Barajı proje yapım işleriyle Bartın il genelinde taşkın ve rusubat kontrolü istikşaf raporları hazırlanması işlerinin de 2010 yılı içerisinde yapılacağını belirten Milletvekili Tunç, Kirazlıköprü Barajı'yla Bartın'da büyük ve küçük su işleri olarak toplam proje bedelinin 330 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Günün Önemli Haberleri