Barlas İnternetle vurdu

Abone ol

Canan Barlas'ın yeni adresi belli oldu. Barlas İnternet medyasını seçerken ağır eleştiriler de yöneltti.

Canan Barlas'ın yeni adresi belli oldu. Barlas İnternet medyasını seçerken ağır eleştiriler de yöneltti.

Yazar: Canan Barlas
Kaynak: Haberx
www.haberx.com


Artık yazılı medyada olmayacağım
28 şubat döneminden sonra medya patronlarına da çatan 'Babıaliden Çiftetelliye' adlı kitabımı da yazınca bu sermaye içinde yer almayacağıma dair kendime söz vermiştim. Mehmet Ali Ilıcak ABD den dönüp gazete kurduğunda bu sözümü bozdum. Karşıma adını şimdi de zor hatırladığım Bugün Gazetesinin sahibi Akın İpek diye biri daha çıktı. Beni unutmakta olduğum medya sermayesine yeniden sinirlendirdi. Bir bu çocuk eksikti...

İtibarını çoktan kaybetmiş olan medya sermayesinde kimin nerede olacağı ve ne yapacağı belli değil. İlkesi de yok.. Yönetmenleri ise pis suda oluşan köpük gibi. Oğlumun internet medyasındaki köşemde var olacağım.
28 şubat dönemine gelene kadar Türkiye'de medya sermayesinin çeşitli maskaralıklarına rasladık. Darbecilik, hortumculuk, iktidar yandaşlığı ne derseniz hepsi medya sermayesinin ürünüydü.

Sonra ülke ekonomik olarak battı.. Post Modern darbenin enkazından bir kaç 28 şubatçı general ile gazete patronu çıktı.. Dönemin soygunları kimseye yaramadı.Yüce Divan dönemin iktidarının adresi oldu.. Aklananlar bile aklandıklarına inanamadılar.

Düzen değişti.. Kalan medya patronları itibarsızmığı sinelerine çekerek devam ettiler..Çok zengin kalanlar da oldu.. Ama medyada ilkeler oluşmadı. Medya da bir ticaret alanıdır. Ama itibarı paradan çok kamu menfaatlerini savunduğu zaman olur. Kendi kirli sermayesini çoğaltmış ama itibarı hiç olmamış işadamının haddi hesabı mı var?

Bu arada ortaya daha hızlı ve ucuz olan, kimseye göbek bağı olmayan

İnternet Medyası çıktı.

Şimdi buralarda dolaşaçağım.

Günün Önemli Haberleri