Bardakoğlu kiliside ayine katılsın

Abone ol

Papa'nın camide dua etmesi yeni bir tartışma yarattı. Peki Diyanet İşleri Başkanı kilisede dua edebilir miydi?

Papa'nın Katolik dünyasından tepki almak pahasına Sultanahmet Camii'sinde kıyama durup dua etmesi herkesi sevindirdi. Kimilerinin hoşuna giden bu hareketin tersini Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu yapsa nasıl olurdu.

İşte bu soruyu Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök diye sordu. İki dinin ortak yönlerine dikkat çeken ve bunları yazan Özkök, Bardakoğlu'nun haç çıkarmasa da İsa tasviri karşısında dua edebileceğini savundu.

Özkök Tempo dergisinin Bardakoğlu'nun eline fotomontajla eline haç vermesine bile karşı çıktığını bunun da müslümanların bir eksikliği olduğunu şu sözlerle dile getirdi:  

" O bile Hıristiyan sembollerine elini sürmeye cesaret edemiyor. Oysa Katolik áleminin en "katı" teologlarından biri olarak kabul edilen XVI. Benedikt, bir camide kıbleye dönüp kıyama durabiliyor. Sizce çarpıcı bir zihniyet farkı değil mi?

Biz öteki peygamberleri tanıyor muyuz, tanımıyor muyuz?

Bu örnek şunu gösteriyor.Biz Müslümanlar biraz "empati" duygumuzu geliştirmeliyiz. Yani kendimizi başkalarının yerine koyup, olaylara oradan bakma yeteneğimizi. "

Günün Önemli Haberleri