Bankalar kesenin ağzını daha da açtı!

Abone ol

Kredi kartı ücretlerine yönelik tartışmalar son dönemde alevlene dursun, bankalar kart pazarında müşteri kapabilmek için uyguladıkları kampanyalarda kesenin ağzını iyice açtılar.

Faizlerin tarihi dip yapmasıyla birlikte kâr marjları daralan bankalar, kârlılıklarını devam ettirmek için bir yandan işlem ve komisyon ücretlerine yönelirken diğer yandan da her zaman en kârlı ürünlerden biri olan kredi kartında pazar paylarını artırmak için var güçleriyle yarışıyorlar.

Uzun bir süreden sonra Halkbank'ın yeni bir kartı piyasaya sürmesi de kart pazarında rekabeti iyiden iyiye kızıştırdı. Bazı bankalar, yeni müşteri çekebilmek için 1.000 TL'ye varan hediye puanlar verirken, bazı bankalar kredi kartıalanları 1 yıllık yabancı dil kursuna bile gönderiyor.

KARTI ARKADAŞINA ÖNERENE PARA VERİYORLAR

kimi banka yeni gelen müşteriden belli bir süre kart ücreti almazken, kimisi de kredi kartını arkadaşına önerene para hediye ediyor. Kredi kartı pazarının önde gelen bankaları yeni müşteriye hediye konusunda daha 'cimri' olurken, pazarın daha küçük oyuncularının 'cömert'likleri dikkat çekiyor.

Hiç kuşkusuz pazarda rekabetin kızışmasının en önemli nedenlerinden biri de son dönemde kredi kartı işlem hacimlerinde yaşanan hızlı yükseliş. Şöyle ki, Ekim 2012 itibarıyla kredi kartı toplam işlem tutarı 296 milyar TL'ye dayanmış durumda. Bu rakam 2007 yılına göre yüzde 110 artışı gösteriyor.

Hal böyle olunca da bankalar yeni müşteri kapmak için cömertlikten kaçınmıyor.

Haber:   Ege Mağat
Kaynak:

Günün Önemli Haberleri