Banka hesabınızı kontrol edin

Abone ol

İnternet banka hesabınızı, kredi kartı hesaplarınızı kontrol edin! Antalya'daki bir vurgun tüm Türkiye'yi endişelendirdi!

Antalya, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, interaktif banka hesap şifrelerini elde ederek Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon YTL'lik dolandırıcılık yaptığı öne sürülen suç örgütü ortaya çıkarıldı.

Türkiye'deki birçok banka müşterisinin interaktif banka hesap şifrelerinin internet üzerinden kırılarak kredi kartları hesaplarının boşaltılmasına yönelik ihbar üzerine Antalya, İzmir ve İstanbul'da soruşturma ve operasyon başlatıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ile Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerinin 3 ilde koordineli çalışması sonucu, eylemleri suç örgütü oluşturarak gerçekleştiren kişiler tespit edilerek 3 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Suç örgütü üyelerine yönelik soruşturma ve takibi 2 aydır sürdüren polisin eş zamanlı operasyonlarında, Türkiye'deki binlerce banka müşterisinin kredi kartı şifrelerini internet üzerinden elde eden ve suç örgütünün diğer illerdeki üyeleriyle bağlantılı oldukları iddia edilen biri kadın 11 kişi, Antalya ve bazı ilçelerinde yakalandı. Operasyon kapsamında İstanbul ve İzmir'de de çok sayıda suç örgütü üyesinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BİNLERCE ELEKTRONİK POSTA ADRESİ VE KREDİ KARTI ŞİFRESİ

Antalya'da polisin yaptığı soruşturma sonucu, suç örgütünün Türkiye çapında interaktif banka hesabı dolandırıcılığını illerdeki liderler koordinasyonunda yapılanmalarla gerçekleştirdiği, Antalya'da yakalanan zanlıların ilkokul mezunu A.K'nin liderliğinde hareket ettiği iddia edildi.

Zanlıların, çoğu yabancı ülkelerde yaşayan bilgisayar korsanlarından temin ettikleri ve satın aldıkları elektronik posta adresi ve binlerce kişiye ait interaktif hesap bilgilerini şifre kırma ve hesaptaki paraları başka hesaplara aktarma yoluyla, ayrıca güvenlik numaraları elde edilen kredi kartı bilgilerini ''encoder'' ile kopyalama yöntemiyle dolandırıcılığa karıştıkları öne sürüldü.

Antalya'da yakalanan bazı zanlıların kredi kartı dolandırıcılığından elde ettikleri paralarla toplu kontör kartı alım ve satımı yaptıkları iddia edildi. 11 zanlıyla birlikte kredi kartı kopyalama için kullanılan ''encoder'', 3 bin adet kontör kartı ve 4 bilgisayar ele geçirdiği bildirildi.

Mali Büro Amirliği ekipleri ile bilişim suçlarıyla ilgili uzman polislerin yaptıkları ilk incelemede, Antalya'da yakalanan zanlıların 4 bilgisayarında 50 bin elektronik posta adresi, şifresi kırılan kredi kartı hesaplarının yazılı olduğu not defterleri ve dolandırıcılık için kullanılmaya hazır yaklaşık bin kişiye ait kredi kartı bilgileri ele geçirildi.

2 MİLYON YTL'LİK DOLANDIRICILIK

Zanlıların, kredi kartı hesaplarının boşaltılmasıyla yaklaşık 2 milyon YTL'lik gelir elde ettikleri belirlendi. Antalya'da ve diğer illerde yakalanan zanlıların lüks yaşamlarıyla dikkati çektiği öğrenildi. Zanlıların Antalya'nın tanınmış eğlence mekanlarında sürekli görüldüğü, lüks otomobiller kullandığı ve lüks evlerde yaşadığı öne sürüldü.

Suç örgütünün Antalya'daki lideri olduğu iddia edilen A.K. ile sevgilisi N.E'nin yanı sıra bazıları akraba olan S.K, M.C.E, H.Ö, K.T, S.E, V.E, M.Ö, A.E. ve F.İ'nin yakalandığı bildirildi. Zanlılardan M.C.E'nin suç örgütünün İzmir'deki lideri olduğu öne sürüldü.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların ''haksız ekonomik çıkar için kurulmuş suç örgütünce banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması'' ve ''interaktif banka dolandırıcılığı'' suçlarından sorgularının sürdürüldüğü bildirildi.

Suç örgütü üyelerinin kredi kartı bilgilerinin çoğunu yurt dışında yaşayan kişilerden temin etmeleri nedeniyle soruşturmanın uluslararası boyutta sürdürüldüğü öğrenildi.
Günün Önemli Haberleri