Balıkesir'de el yapımı silah kaçakçılığı

Abone ol

Balıkesir'in iki ilçesinde sürdürülen operasyonda Karadeniz el yapımı silahlar ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde düzenlenen operasyonda, Karadeniz bölgesinden getirdikleri el yapımı silahları piyasaya sundukları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleriyle birlikte yürüttüğü çalışmalarda, ilçede yaşayan S.A'nın, silah ve mermi ticareti yaptığı, Karadeniz bölgesindeki kişilerden aldığı el yapımı silahları, Erdek ve Bandırma ilçelerine getirerek sattığı tespit edildi.

''Kurye'' adı altında yürütülen operasyonun soruşturma sürecinde İ.A, satmak üzere getirdiği tabancalarla birlikte yakalanarak tutuklandı.

Operasyon kapsamında, Bandırma'da yapılan eş zamanlı yapılan operasyonlarda, S.A, C.K, E.A, D.A. ve T.Ö. ''Toplu Silah ve Mermi Kaçakçılığı'' yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Operasyonda 6 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait birer adet şarjör ve toplam 22 adet mermi ele geçirildi.

Zanlılardan D.A. ve T.Ö. emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, S.A, C.K, E.A'nın yarın Erdek Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri bildirildi.

Günün Önemli Haberleri