Balıkçıların ağlarına öyle bir balık takıldı ki
Abone olÇanakkale Boğazı'nda avlanan balıkçılar tarafından gövdesinde pet şişe halkası bulunan 'kupa balığı' yakalandı.
Denizden çıkan bir canlının gövdesindeki plastik cismin kendisini şaşkınlığa düşürdüğünü belirten balıkçı İdris Avcıl, yakaladığı balığı diğer meslektaşlarının da gördüğünü söyledi.
Avcıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kepez beldesi açıklarında denize bıraktığı ağlarına takılan balığı karaya çıkardıktan sonra fark ettiğini kaydetti.
Ağları temizlerken balıkta bir farklılık gördüğünü ifade eden Avcıl, "Balığın kafasına geçmiş pet şişe halkasını görünce şaşkınlık yaşadık" dedi.
Avcıl, bir süre sakladığı balığı, balıkçı derneğindeki diğer meslektaşlarına da gösterdiğini belirterek, "Bir arkadaşımın fotoğraflamasını sağladığım balığı daha sonra denize attım" diye konuştu.
İLK DEFA BÖYLE BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYIM
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer de yakalanan balığın yörede "kupa balığı" adıyla bilindiğini söyledi.
Bu tür balıkların genellikle olta avcıları tarafından tutulduğunu belirten Tunçer, "Günümüzde artan çevre kirliliğinden bu balık da nasibini almış. Türkiye denizlerinin uzunluğu yaklaşık 8 bin 300 kilometre. Bu balık da tüm denizlerimizde avlanabilen bir materyal. Zaman zaman kilit türler olarak bilinen caretta caretta kaplumbağaları, yunus ve fokların midesinden çıkan plastiği ilk kez bir balığın kafasına geçmiş olarak gördüm. Meslek hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşı karşıyayım" ifadesini kullandı.