Bakanlar Kurulu işsizliği görüştü

Abone ol

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı bitiminde açıklama yapan Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, "İstihdam konusundaki kararlılığımız sürecektir" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu'nda ağırlıklı olarak işsizlik ve terör olayları yer tuttu. Toplantının bitiminin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çikçek, "Türkiye ekonomik anlamda bir darboğaza girdiği için de istikrar programını uygulamak zorunda kalmıştır. Bugün, yarın ve öngörülebilir süre içerisinde işsizlik ve istihdam konusu her hükümetin öncelikleri arasındadır." dedi. Çiçek, "Bizim hükümetimiz de bu konuya özel önem vermiştir. Bununla ilgili birçok yasal ve kurumsal düzenlemeler yoluna gidilmiştir. Sosyal Güvenlik Bakanı arkadaşımız bugünkü geniş bir sunum yapmıştır." diye konuştu.

İŞSİZLİĞE YAKIN TAKİP

İşsizlik ve istihdam konularının gündemlerinde ağırlıklı bir yer tuttuğunu bildiren Çiçek konuşmasına şöyle devam etti:"Yapılan değerlendirmeye göre 2005 yılı Nisan-Mayıs ayında işsizlik oranı azalmıştır. Ancak bu yeterli değildir. İşsizliğin en azından AB ülkelerin rakamlarına yaklaşacak bir düzeye inebilmesi için kararlılıkla politikalar sürdürülmesi lazım. Her halükarda istikrarlı büyümeyi gerçekleştirmesi gerekmektedir"

İşte Cemil Çiçek'in açıklamasından satır başlıkları:

"TÜRKİYE TERÖRDEN ÇOK ÇEKTİ"

Türkiye'nin terörden çok çektiğini ifade eden Cemil Çiçek, "Her defasında ifade ettik ki, terör insanlık suçudur, hak ve özgürlükler için büyük bir tehditir. Dolayısıyla herkesin işbirliği yapması gerekmektedir. Türkiye'in bu çağrısına belli ölçüde destek verenler olduğu gibi bunu görememiş ve anlayamamış ülkeler de olmuştur.

"UMARIZ Kİ İŞBİRLİĞİ TETİKLENİR"

Ümit ederiz ki, İngiltere ve Mısır'da yaşanan başka ülkelerde yaşanan bu neviden acı ve üzücü olaylar, lanetlediğimiz bu olgu tüm devletlerin işbirliğini tetikleyen bir faktör olsun. Bu noktada süratle işleyen bir mekanizmayı bulmalarına imkan verir.

Terörün tanımında bir netlik yok. Bizim terörist olarak kabul ettiğimizi bir başka ülke yükselterek tanımlamaktadır. Bu noktada teröre maruz kalan ülkenin taleplerine yeterli kalan yardımcı olamaktadır. Türkiye'de bununla ilgili pekçok misal vardır. Bunun şu veya bir şekilde tasvip etmek yerine terörün hertürlüsünde işbirliği yapma noktasında bir ihtiyaç vardır.

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Sınır ötesi operasyonlar üzerine bir soru üzerine Çiçek, "Bu konuda sayın Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımıza soruldu ve cevabı verildi. Dolayısıyla bu konuda verilecek cevap bellidir" diye yanıt verdi. Çiçek konuyla bağlantılı bir soru üzerine ise, "Türkiye olarak bizim hiç kimsenin içişlerine karışmak, kendi hudutlarımız ötesinde bir operasyon yapmak gibi bir niyeti yok. Bizim amacımız huzur ve barışı sağlamak. Bu başka bir ülkeden geliyorsa oradan bu tehlikenin uzaklaştırılması lazım. ABD, PKK'yı terör örgütü olarak kabul eden bir ülkedir. Hiç şüphesiz biz , PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul etmesi vesilesiyle arzumuz, temennimiz, beklentimiz, buna karşı adım atılmasını, tavır konulmasını isteriz. Bizim beklentimiz budur." dedi.

YENİ BİR TEŞKİLATA GEREK YOK

Terörle mücadelede yeni bir birim kurulması şeklindeki bir soruya ise Devlet Bakanı Cemil Çiçek, "Şu an için buna ihtiyaç var mı, bunu söylemek istiyoruz. Olağanüstü hal valilikleri, bölge valilikleri ihdas edildi. Bu nekadar faydalı oldu. Böyle bir eksiklik var mı; yoksa koordinasyonun sıkı bir şekilde yapılmasıdır. Biz bu koordinasyonun yapılabileceği kanaatindeyiz. Bugün için söylüyorum, yeni bir teşkilatlanmaya gerek görmüyoruz" diye konuştu.

SİLAH ATMA OLAYI YANLIŞ OLDU

Ordu'da milletvekillerinin silah atmasını nasıl değerlendirildiği sorulan Cemil Çiçek, "Harhalde doğru olmuştur dememi beklemiyorsunuz, yanlış bir iş olmuştur" diye cevapladı. Terörle mücadele basında çıkan haberlerin güncellik kazandığını ifade eden Cemil Çiçek, "Biz terörle mücadeleyle ilgili bir çalışma başlatmıştık. Terörle Mücadele Yasası'nda yeralan bir kısım maddelerin ceza kanuna aktarılmasıyla karşı karşıya kalınca, evvela Ceza Kanunu çıksın, bunlardan artan yeni baştan gözden geçirmeyi gerektirecek husus varsa Terörle Mücadele Kanunu'na dönelim istemiştik. Bildiğiniz gibi yasa yürürlüğe girdi. Bizim daha önceki çalışmaları birtakım Avrupa ülkeleri eleştiriyor ve hariçten gazel okuyorlardı. Ama şimdi terör onları vurunca kendi mevzuatlarını gözden geçirmeye başladılar" dedi.

Günün Önemli Haberleri