Bakanın oğlundan ilginç istek

Abone ol

Domuz gribi nedeniyle ilk ve orta öğretim kurumları tatil edildi. Çubukçu'nun üniversitedeki oğlu da annesinden grip tatili istedi.

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA- Domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilmesi en çok Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun oğlunu üzdü. Çubukçu'nun üniversitede okuyan oğlu Çağrı, annesinden üniversitelere de grip tatil verilmesini istedi. Çağrı  Çubukçu annesine "Ben okurken neden Milli Eğitim Bakanı olmadın" diye  serzenişinde de bulundu.

ÇUBUKÇU ÖPÜŞMEDİ
Cumhurbaşkanı Gül'ün Cumhuriyet'in 86'ıncı Yıl Dönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda Milli Eğitim Bakanı Çubukçu domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilmesini değerlendirdi.

Kendisi de grip olduğu için selam verenlerle öpüşmekten kaçınan Çubukçu, domuz gribi salgınını kontrol altına almak için alınan tatil kararından çocukların ne kadar mutlu olduğunu anlattı. Gerekçesi ne olursa olsun çocukların tatilleri sevdiğini anlatan Çubukçu, üniversitede okuyan oğluyla ilgili yaşadıkları ilginç diyalogları paylaştı.

ÜNİVERSİTELERİ DE TATİL EDİN

Çubukçu'nun anlatımına göre oğlu ilköğretim ve liselerin tatil edilmesiyle ilgili kararı öğrendikten sonra annesine "Ben okurken niye Milli Eğitim Bakanı değildin" diye serzenişte bulundu. Her öğrenci gibi tatili seven üniversite öğrencisi Çağrı Çubukçu bununla da yetinmedi, annesi Bakan Çubukçu'ya "Üniversiteleri neden tatil etmiyorsunuz?" diye sordu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, oğlunun bu isteğini gülerek, paylaştı.  

TV'DEN DERSLERE ELEŞTİRİ

Çubukçu televizyondan verilen derslerle ilgili eleştirileri de yanıtladı. 20 dakikalık derslerin sıkıcı bulunduğu söyleyen Çubukçu, "Biz mecbur kaldığımız için bu kararı aldık. Uzun zaman önce bu sürece hazırlanmaya başladık. Çok sayıda öğrtemenimizi bu günler için eğittik. Televizyondaki dersler çok statik bulunuyor. Daha da renklendirilemez mi deniyor. Ama biz televizyon programı yapmıyoruz. Böyle yaklaşmak doğru değil" dedi.

Günün Önemli Haberleri