Bakandan elektriğe zam sinyali!

Abone ol

Tarifelerde düzenleme yapılacak, bunun sonucunda da elektrik zamlanacak. Ama bakan bunun zamanını şimdilik söylemiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bir no'lu, iki no'lu tarifelerle alakalı olarak bu tarifeleri düzenlediğimiz anda yüzde 5,6 civarında elektriğe bir zam gelecek" dedi.

Bir no'lu, iki no'lu tarifelerle alakalı olarak bu tarifeleri düzenledikleri anda yüzde 5,6 civarında elektriğe bir zam geleceğini kaydeden Bakan Yıldız, "Bunun düzenlenmesi doğru bir şey ama bu zammın geleceği de bu kadar gerçek bir şey. O yüzden zamanlamasını çok iyi ayarlamamız lazım. Bildiğiniz gibi otomatik fiyatlama mekanizmaları ile beraber bunlar yapılır. Filmin sonu böyle biter, buna hazırlıklı olacağız. Bu tarifelerin düzenlenmesi işi doğru bir iş. Sonucunun böyle bir noktaya gideceği de bu doğru iş kadar önemli" şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, "Tarifeler düzenlendiğinde yüzde 5,6 zam yapılacak" dediğinin söylenmesi üzerine, "Zam yapılacak demedim. Şunu dedim bu tarifelerin düzenlenmesi böyle bir sonuç doğuruyor. O yüzden, otomatik fiyatlama mekanizması geçerli olduğu için bunun zamanlamasını çok iyi yapmak lazım. Yani bir problemi çözerken, diğer bir problem kaynağını oluşturmamak lazım. Tam olarak bizim buna dikkat etmemiz lazım. Bunu siz yüzde 5,6 zam diye lanse ederseniz, bu vatandaşımıza haksızlık olur, çünkü böyle bir şey yok. Ne zaman var bu? Bu tarifelerin, 1 no'lu, 2 no'lu tarifelerin, haklı gerekçelerle sanayicilerimizin daha uygun elektrik fiyatlarıyla enerji alabilmesini teminen, zamanlamasını çok iyi yapmamız lazım. Çünkü böyle bir düzenleme, böyle bir sonuç doğuruyor" dedi.

2010 yılında zam geleceği yönünde bir algı oluştuğunun söylenmesi üzerine de Bakan Yıldız, "Eğer, biz bu tarife düzenlemesini 2011'de yaparsak 2010'da gelmez bu zam. Yani bunun tabii sonucudur manasında söylüyorum" şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri