Bakana sazan benzetmesi

Abone ol

Sinop'ta kurulması düşünülen nükleer enerji santrali Meclis gündemine geldi. Tartışma sazana kadar vardı!

TBMM Genel Kurulu'nda, Sinop'a nükleer enerji santrali kurulması tartışıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, CHP'lilerin santralin kurulmasına karşı olmalarına tepki göstererek, ''Kendi kalemize gol atar mıyız?'' dedi.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Ali Dinçer başkanlığında toplandı.
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, hükümetin nükleer enerji politikaları hakkında gündemdışı yaptığı konuşmada, enerji bakanlığının ''enerji politikası olmadığını, politikasızlığı'' olduğunu öne sürdü.

AĞRIMAYAN DİŞİMİZE ÇARE ARIYORUZ
''ABD, atık sorununa çare arıyor. Biz de ağrımayan dişimize çare  arıyoruz'' diyen Altay, Sinop halkının yüzde 85'inin bu santrale karşı  olduğunu ileri sürdü. CHP'li Altay'a hükümet adına yanıt veren Bakan Güler, Engin
Altay'ın ''yanlış, eksik ve bazı lobicilerin hazırladığı raporlara
dayalı'' bilgiler verdiğini ifade etti.

Güler'in, ''Ben de o bölgenin insanıyım, Orduluyum, söylediğiniz 35 bin mühendisten biriyim'' demesi üzerine Engin Altay, ''O zaman santrali Ordu'ya kurun'' diye konuştu. Bakan Güler Altay'a, ''Ben de isterim Ordu'ya...'' karşılığını verdi.

AYNALI SAZAN GİBİ OLTAYA TAKILMAYIN
CHP'li Engin Altay ise ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da Türkiye'de 20-30 yıl içinde, bu teknolojiyle bir nükleer yatırıma ihtiyaç olmadığı'' görüşüne sahip olduğunu kaydetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler'in, ''Başınızı devekuşu gibi kuma gömmeyin'' dediğini anımsatan Altay, ''Ben de bir benzetme yapacağım. Siz de aynalı sazan gibi Türkiye'nin üzerinde 35 yıldır sallanan bu oltaya takılmayın'' dedi.

Günün Önemli Haberleri