Bakan Yıldırım'dan yeni yol müjdesi!

Abone ol

Binali Yıldırım, 2023 yılı hedeflerini açıklarken yine iddialı konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlıklarının son 10 yılda gerçekleştirdiği yatırımların parasal tutarının 123 milyar lira olduğunu söyledi. Bakanlığın 2023 yılı hedeflerini de açıklayan Bakan Yıldırım, bu dönem içerisinde yol kalitesinin artırıtacağı müjdesini verdi.

Yıldırım, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karayolları 62. Bölge Müdürleri Toplantısı'nda, geçen yılı değerlendireceklerini, bu yıl yapılacak ve yapılması öngörülen işlerin tartışılacağını belirtti. Bakanlıklarının son 10 yılda gerçekleştirdiği yatırımların parasal tutarının 123 milyar lira olduğunu vurgulayan Yıldırım, Cumhuriyet'in ilk yıllarında "yol olsun, tekerlek dönsün" anlayışı ile yapılan yolların bugün yerini sürüş konforu azemi ölçüde sağlanmış yollara bıraktığını söyledi.

KARAYOLUNDAKİ AĞIRLIK DEĞİŞİYOR

Bu konuda en büyük destekçilerinin Başbakan Erdoğan olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, 2002 yılı sonunda göreve başladıklarında yolcu taşımacılığında yüzde 94, yük taşımacılığında ise yüzde 92 oranında karayollarına bağımlı bir yapının olduğunu söyledi. Türrkiye'nin tek modlu ulaşıma mahkum olduğunu ve karayolu ağırlıklı bir ulaşım alt yapısını kabullenmiş bir ülke konumunda olduğunu ancak bunun kendi iktidarları döneminde değişmeye başladığını anlatan Yıldırım, taşımacılıkta 15-20 yıl içinde karayolları payının yüzde 70 seviyesine çekileceğini söyledi.
 
BAKAN YILDIRIM YENİ HEDEFLERİNİ ANLATTI

Bakan Yıldırım, bölünmüş yollarda trafik kazalarında gözle görülür azalma olduğunu söyleyerek, araç sayısının artmasına rağmen kaza oranlarının aynı düzeyde oluğunu ifade etti. Bu başarının bölünmüş yollar sayesinde sağlandığını anlatan Bakan Yıldırım, yeni hedeflerini açıkladı. İkinci 15 bin kilometrenin 2023'e kadar tamamlanacağını söyleyen Yıldırım, bölünmüş yollarda kalitenin artırılacağını ve 2023 yılı sonuna kadar 70 bin kilometrelik bölünmüş yol ve tek yolun, tamamının sıcak asfalt kaplama yapılacağını müjdeledi. 
Günün Önemli Haberleri