Bakan Yıldırım’dan sert EXPO çıkışı

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in elendiği EXPO 2020 oylamasıyla ilgili, "Burada bir şeye şahit olduk ki...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in elendiği EXPO 2020 oylamasıyla ilgili, "Burada bir şeye şahit olduk ki çalışmak, dürüst çalışmak yetmiyor. Bunu açık şekilde gördük” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Paris’teki EXPO 2020 oylamasında ikinci turda İzmir’in elenmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Bakan Yıldırım, “Her şeyden önce 1,5 yıl boyunca EXPO’ya İzmir’i kazandırmak amacıyla yapılan bütün çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle İzmir’den sivil toplum kuruluşları, iş alemi, yerel yönetimler, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız bir ekip ruhuyla çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik ve bugüne getirdik. Ama burada bir şeye şahit olduk ki çalışmak, dürüst çalışmak yetmiyor. Bunu açık şekilde gördük. Eğer şehirleri müktesebatıyla karşılaştırırsanız, tarihiyle, tabiatıyla, doğal yapısıyla, zenginlikleriyle karşılaştırırsanız İzmir hepsinin önünde gelecek bir şehirdir. Bu hakkı herkes teslim ediyor ve İzmir’e çok büyük şans tanıyorlar. Ama son anda bazı etik olmayan faaliyetler neticesinde maalesef İzmir yarış dışı kaldı. Kısa bir süre önce Sayın Başbakanımız, Sayın Putin’le görüşmesinde bir karar almıştık. Son turda elenen aday diğerini destekleyecek diye. Yani eğer son tura biz kalsaydık Rusya bizi destekleyecekti” ifadelerinde bulundu.

Günün Önemli Haberleri