İsrail güçleri, TRT ekibine saldırdı, kameraman yaralandı! Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi

Abone ol

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da TRT Haber ekiplerini hedef aldı. Saldırıda, TRT kameramanı yaralandı. Muhabirin telefonuna zorla el koyan İsrail güçleri telefondaki görüntüleri sildi. Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Bakanlar Murat Kurum, Ali Yerlikaya, Yılmaz Tunç saldırıyı kınadı.

Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi Filistinlilere saldıran İsrail güçleri, o anları görüntüleyen TRT Haber ekibine de saldırdı. Saldırıda 1 kameraman yaralandı. Muhabirin telefonuna zorla el koyan İsrail güçleri telefondaki görüntüleri sildi. TRT ekibine yönelik saldırıya Türkiye'den pek çok kişi tepki gösterdi.

Bakan Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Terörist İsrail'in, Filistin’de yaşanan soykırımı görüntülemek için Mescid-i Aksa'da bulunan TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı kınıyorum. Yaralanan kameraman kardeşimize, TRT ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Genç, bebek, yaşlı, kadın demeden binlerce masum sivili öldüren, hastaneleri, okulları, kampları bombalayan terör devleti İsrail bilmelidir ki; basın mensuplarımız Filistin’de yaşanan katliamı tüm dünyaya anlatmaya devam edecek. Ve buna ne soykırım suçlusu İsrail ne de onun destekçileri asla ve asla engel olamayacak." ifadelerini kullandı.

Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 'Mübarek Cuma günü Kudüs’te Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü görüntüleyen TRT ekibine saldıran İsrail’i şiddetle kınıyorum. Birilerinin yaptığı alkışlara aldanmayın. Ne yaparsanız yapın tarih önünde zalim ve soykırımcı olarak anılacaksınız. Saldırıya uğrayan kameraman kardeşimize ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Biz, mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.

Yılmaz Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir." dedi.

Ömer Çelik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "İsrail güçlerinin TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliam ve soykırımını dünya kamuoyuna taşıyan ve tarihe not düşen TRT Haber insanlık adına görev yapmaya devam ediyor. TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek. İsrail’deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını verecektir!" açıklamasını yaptı.

Ne oldu? 

İsrail güçleri bir kez daha TRT Haber ekibini hedef aldı. TRT Haber ekibi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi İsrail güçlerinin ihlallerini görüntülüyordu.

İsrail güçleri ilk olarak Aksa'nın kapısında Filistinlilere saldırdı. Ardından saldırıyı görüntüleyen TRT Haber ekibini hedef aldı.

Saldırıda kameraman Omar Awwad yaralandı. Müdahale sırasında gazeteci olduklarını belirten TRT Haber muhabiri Mücahit Aydemir'in telefonuna zorla el koyan İsrail güçleri telefondaki görüntüleri sildi. İsrail güçleri arından TRT Haber ekibini bölgeden uzaklaştırarak yayın yapmasına izin vermedi.

Günün Önemli Haberleri