Bakan Günay'dan terör yorumu

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, PKK terörü için 'Bunlar terörün son çırpınışları' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Düzce'nin Şıralık Mahallesi sınırları içinde bulunan ve temelleri yaklaşık 15 yıl önce atılan kültür merkezi inşaatını incelemek için Düzce'ye geldi. Bakan Günay, ''Bunlar teröristlerin ve arkasında ki güçlerin son çırpınışlarıdır. Türkiye gelişmesini sürdürecek'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Erturul Günay, Kocaeli'de katıldığı bir programın ardından Ankara'ya giderken berberinde Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratları ile birlikte Düzce'de bulunan ve yaklaşık 15 yıl önce yapımına başlanan fakat yarım kalan kültür merkezi binası temelinde incelemelerde bulundu. Bakan Günay, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın Kültür Merkezi ile ilgili hazırladığı projeleri de inceledi. Bakan Günay, kültür merkezinin yapımı için Düzce Belediyesi'ne destek vereceklerini ifade ederek, ''1995 yılında temeli atılmış fakat bitirilememiş bir kültür merkezi var. Anadolu'da böyle temeli atılan ve yarım bırakılan inşaat kalitesi yeterli olmayan çok sayıda kültür merkezi var. Biz bunları yapım sırasına ve oranına göre sıralamaya koymaya çalışıyoruz. Düzce'de ki kültür merkezini de Kültür ve Turizm Bakanlığı projesi ike Düzce Belediyesi'ne devir ettik. Fakat yapımı oldukça zaman almış. Bizde belediyeye yardım edeceğiz. Katkı fonundan kaynak bulmaya çalışıyoruz ve bu yaz çalışmalara başlayacağız. Daha makul daha kısa süre içinde yapacağız. Bu seviyede ki yapılara kaynak ayırma lüksümüz yok. Fakat Düzce'nin buna ihtiyacı var. Düzce yeni gelişen bir kent, sanayi merkezi olma yolunda ilerliyor ve göç alıyor. Herhangi bir sosyal ihtiyacı karşılayacak olan mekan yok. Buda şehrin gelişmesi adına oldukça önemli. Bu yapının projesi biraz revize edildi. Daha yararlı ve daha uygulanabilir bir alan yaptık. Bakanlık olarak kaynak ayıracağız'' dedi.

Bakan Ertuğrul Günay, basın mensuplarının ''Terör olaylarının turizmin gelişmesine veya turist sayısına bir etkisi var mı?'' sorusuna ise, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmesini, ileriye gitmesini hiç bir kuvvet engelleyemez. Bunlar biraz tereddüt ve durgunluk oluşturuyor. Fakat geçen yıl dünyada ekonomik kriz vardı, salgın hastalıklar vardı ve dünyanın önemli turizm ülkeleri geri gitti. Türkiye ilerledi. Türkiye'de turizmin gelişmesi, ekonominin gelişmesi, sanayinin gelişmesi insanlarımızın iş bulmasını sağlıyor. Türkiye'nin daha ileriye gitmesini istemeyen odaklar önce kendi bölgelerine zarar veriyor dolayısı ile hepimize zarar veriyor. Bunlar onların son çırpınışları. Bizim bu son dönemde attığımız adımlar geniş bir toplum kitlesine bu teröristlerin ve arkalarında ki güçlerin hangi amaca hizmet ettiklerini gösteriyor. Türkiye bundan sonra duraklamadan sosyal ve ekonomik gelişmesini sürdürmeye devam edecek'' diye konuştu.
Bakan Günay daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Günün Önemli Haberleri