Bakan Çelike memur protestosu

Abone ol

protesto gösterisinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aleyhinde pankartlar açılıp, sloganlar atıldı.

Nevşehir’de, Valilik önünde toplanan yaklaşık 100 kişinin gerçekleştirdiği protesto gösterisinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aleyhinde pankartlar açılıp, sloganlar atıldı. ‘Ek ders ücretlerindeki kayıplarımızı istiyoruz’, ‘Memur ve hizmetlilere eğitim ödeneği istiyoruz’, ‘Çifte standart istemiyoruz’, ‘Memur ve hizmetliler için adil bir tayin sistemi istiyoruz’ yazılı pankar açan memurlar, ‘Memur sandıkta hesap soracak’ sloganı attı.

Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminin, eğitim çalışanları ve Türk Milli Eğitimi açısından bir kayıp olduğunu söyledi. Bakan Çelik döneminde uygulanan politikaların ortaçağ kafasıyla yapıldığını, eğitim çalışanlarına acı ve sıkıntıdan başka bir şey getirmediğini söyleyen Uğur, şöyle konuştu:

“Öğretmenler, Hüseyin Çelik döneminde atama, tayin, nakil ve ek dersleri yönünden her yıl bir önceki yılı arar olmuştur. Bir yandan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırıldığı kamu oyuna açıklanmış, diğer yandan, şark kurnazlığı ile ortaya konulan yazı ve genelgelerle aldıkları ek ders sayılarının en aza inmesi sağlanmış, branş dışı derslere aylık karşılığı girmek zorunda bırakılmıştır. 83 yıllık Cumhuriyet tarihinin en beceriksiz yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Bu dönemde alanlarında master, doktora yapan öğretmenler bile cezalandırılmış, öğretmenlik 4-C ve 4-B kapsamında sözleşmeli hale getirilmiş, tayin isteyenlerin hizmet yılı hesaplamasında yıllardır esas alınan 30 Eylül, 31 Temmuz yapılarak tayin istemeleri bile engellenmiş, öğretmen eşler birbirinden farklı illerde görevlendirilerek aileler parçalanmıştır.”

Günün Önemli Haberleri