Bakan Bayraktar'dan check-up çağrısı

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, deprem bölgesi üzerindeki konut sahiplerine seslendi.

Tokat'ta temaslarda bulunan Bakan Bayraktar, 533 konutun tapu teslim törenine katıldı.

Yenikent ve Yazıcıoğlu Kooperatifleri tarafından 7 blok üzerinde yapılan konutların tapu teslim törenine katılan Bakan Bayraktar, vatandaşlarla tokalaşarak, çocuklarla yakından ilgilendi.
Törende kooperatif başkanlarının konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, daha güzel konutlar ile mimari eserlerin Tokat'ı beklediğini kaydetti. Tokat'ta Konut sektörüne yön veren merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu anarak konuşmasına başlayan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise, Kentsel Dönüşüm çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı Bakan Bayraktar'a teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Bayraktar, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun 1985 yılında Tokat'ta kooperatif kurmak suretiyle ilk etabı hayata geçirerek bir eser bırakmış olduğunu söyledi.

"6,5 MİLYON KONUTUN YAPTIĞIMIZ HESAPLARA GÖRE DEĞİŞMESİ LAZIM"

Türkiye'de fay hattı üzerinde olarak 20 şehrin sıkıntılı olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Bu şehirlerimizde Türkiye'nin tamamındaki 20 milyon konuttan 13-14 milyonu bu şehirlerde. İstanbul'da, İzmir'de, Bursa'da, Kocaeli'nde, Tokat da buna dahildir. Tokat'ın yüzde 90'ı birinci derece deprem fay hattı üzerinde. Gaziantep İslahiye, Hakkari, Van, Bingöl, Erzincan, Uşak gibi şehirlerimiz buna dahil. Bu konutlardan 6,5 milyon konutun yaptığımız hesaplara göre değişmesi lazım. Tokat'ta da toplamda 75 bin birim Konut var. Bu konutlardan da üçte birinin yenilenmesi, elden geçmesi lazım. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu diğer kanunlardan farklı, güçlü bir kanun. Bu kanunlar sosyal devlet olmanın gereği. Biz bir seferberlik başlattık. Nasıl ki kendimiz check-up yapıyoruz, evlerimizden de en ufak bir şüphemiz varsa check-up yaptıracağız" dedi.

Kentsel Dönüşümün elzem ve acil olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm zor bir iştir. Uzun soluklu bir iştir. Bugünden yarına olacak iş değil. Biz onun için dedik. Bu işin tamamını 20 yılda bitireceğiz. Ama ilk 2 yılda insanımızı güvendirme noktasında, ikna etme ve rızasını kazanma noktasında çok büyük bir gayret göstereceğiz. Bu işi vatandaşımızın talebi doğrultusunda yapacağız. Yıkılacak, ayakta duramayacak binalar hariç, onları Belediye yıkmak zorunda. Onun dışında vatandaş istemedikçe durup dururken kimsenin evini yıkmayacağız. Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde 50 bin konut yıktık. Türkiye'nin her tarafından çok büyük talep var. Şuana kadar 50 bölgeyi riskli alan ilan ettik. Vatandaşın talebi doğrultusunda 20 bin konut riskli bina ilan edildi" diye konuştu.

Bakan Bayraktar'ın konuşmasının ardından hak sahiplerine tapuları teslim edildi.

Günün Önemli Haberleri