Bakan Arslan'dan flaş Varlık Fonu açıklaması
Abone olUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Varlık Fonu'na devirlerle ilgili konuya açıklık getirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Varlık Fonu'nun dev projelere finansman sağlayacağını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, A Haber'in canlı yayınında gazeteci Murat Akgün'ün sorularına yanıt verdi. Arslan, ulaştırma alanında devam eden dev projelerle ilgili önemli açıkmalar yaptı.
"Varlık Fonu'nun ruhunu iyi anlamak lazım" diyen Arsalan, "Fonun amacı hiçbir şekilde bu şirketleri alıp, bir teminat, bir ipotek göstermek, işleyişine karışmak değil. Amaç bu fonda bugüne kadar Başbakanlığa bağlı olup hazinenin uhdesinde olan birçok kurumun hazine boyutuyla ilgili varlıklarının aktif hale getirilmesidir" dedi.
VARLIK FONU ULAŞTIRMA PROJELERİNE DESTEK ÇIKACAK
Ülkenin önemli kuruluşlarının varlık fonuna devredilmesiyle ilgili olarak Bakan Arslan, şunları söyledi: "Ulaştırma alanında projeler için ciddi kaynaklar gerekiyor. Olmazsa olmaz ulaşım yatırımlarıdır. Varlık fonu ihtiyaç duyulduğunu bizi destekleyecek. Varlık fonu Kanal İstanbul ve demiryolları gibi dev projelere kaynak aktaracak."
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN İLK KAZMA BU SENE
Bu hafta sonu ya da hafta başında Çanakkale köprüsü için yapılan ihalede kararlarını vereceklerini belirten Arslan, temelini 18 Mart'ta atmayı planladıklarını söyledi. An itibariyle masada köprü için 5 güzergah olduklarını aktaran Arslan, hedeflerinin bu sene içinde kazmayı vurmak olduğunu açıkladı.
MARMARA DENİZİ'NE ÇOK SAYIDA YAPAY ADA
Kanal İstanbul projesinden 1.7 milyar metreküp toprak çıkacağını belirten Arslan, bir kısmının tarıma yönelik kullanılacağını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Kömür ocaklarını dolduracak topraklarda ve liman sahası oluşturmak için kullanılabilir. Yapay adalar yapacağız. Birden fazla olacağı kesin. Amacımız bu adaları İstanbul'a değer katacak şekilde olmasıdır. Eğlence mekanları olabilir, lüks konutlar olabilir, ticari alanlar olabilir. En doğrusuna karar vermek istiyoruz. "
ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI İLK FAZ 2018'İN İLK ÇEYREĞİNDE AÇILACAK
İstanbul'a yapılan 3. havalimanı inşaatyla ilgili bilgi veren Arslan, şunları söyledi: "Üçüncü yüzde 42'nin üstüne çıktı. 1. pist çıktı. 2. pist için çalışmalar devam ediyor. Sahada 22 bin kişi çalışıyor. Havalar izin verdikçe 30 bin kişiye çıkacak. Bataklıkları dolduruyoruz. O anlamda 1. fazı 2018'in ilk çeyreğinde açmayı planlıyoruz."
RİZE-ARTVİN HAVALİMANI BUGÜN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Arslan, Rize-Artvin arasında deniz doldurularak yapılacak havalimanının 4 yılda bitirilmesinin hedeflendiğini ve projenin sözleşmesinin bugün imzalandığını söyledi.
YERLİ ARAMA MOTORU 2 YIL İÇİNDE AÇILIYOR
Veri arama mermezlerinin kurulmasını teşvik için karar aldıklarını hatırlatan Arslan, yerli arama mototunun 2 yıl içinde hizmete sokar hale getireceklerini müjdeledi.
AVRASYA TÜNELİ
Avrasya tünelinde 1 milyondan fazla araç geçtiğini söyleyen Arslan, "Başlanıç için öngördümüz rakamlar gerçekleşmiş durumda. 2018 sonu itibariyle İzmir'e kadar yolu açmış olacağız. Çanakkale Köprüsü 2023'te bitmiş olacak. Marmara denizi ring haline dönecek. Bu projeler birbirini destekliyor." dedi.
KARS-BAKU-TİFLİS DEMİRYOLU HATTI SENE ORTASINDA AÇILIYOR
Demiryolları toplu taşımacılığını teşvik ettiği için çok önemli olduğunu ifade eden Arslan, eksik halka olan Kars-Bakü-Tiflis demiryolu hattının bu yılın ortasına kadar işletmeye açmayı planladıklarını vurguladı.
ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTI 2018'DE TAMAMLANIYOR
Konya-Karaman ve Karaman Şanlıurfa hızlı tren hattı inşaatının sürdüğünü sözlerine ekleyen Ankara-Sivas hattının 2018'de tamamlanacağını duyurdu.