Bakan Arınçdan darbe yorumu
Abone olAKP'yi kurduklarında kaç kişiydiler, Erdoğan olmassa partide neler olur? Arınç çok merak adilen bu sorulara yanıt verdi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Biz ne zor şartlarda ikinci dönem iktidarımızı devam ettiriyoruz. Bu zor şartların ne olduğunu televizyon yayınlarından, gazetelerde sayfa sayfa yayınlanan günlüklerden öğrenebilirsiniz'' dedi.
AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti Siyaset Akademisi kapsamında düzenlenen ''Deneyim Paylaşımı'' konulu derste konuşan Arınç, katılımcılara siyasi geçmişini ve tecrübelerini anlattı.
Arınç, 2001 yılında AK Parti'yi kurduklarında Süleyman Demirel'in aile fotoğrafının kamuoyunda çok konuşulduğunu anımsatarak, ''Bizim aile fotoğrafımızda da ben, Sayın Abdullah Gül, Reha Denemeç ve diğerleri vardı. Anadolu'da ilk açılış toplantılarına gittiğimiz zaman farklı yerlerde, 'Biz sizin aile fotoğrafınızı çok sevdik' denildi"dedi.
2002 seçimlerine yaklaşıldığı dönemde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, genel başkanlığının iptal edilmesi üzerine muhalefetin ''Başbakanınız kim olacak?'' sorularına muhatap olduklarını anlatan Arınç, o zaman muhalefete, ''AK Parti'nin içinden 10 genel başkan çıkarabileceğini, ancak muhalefetin bunu yapamayacağını'' söylediğini kaydetti.
ARINÇ DARBE GÜNLÜKLERİ
İÇİN NE DEDİ?
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...
2002 seçimlerinden sonra bazı siyasi partiler ve genel başkanlarının siyaset arenasından çekildiğine işaret eden Arınç, AK Parti'nin çok zor şartlarda ikinci dönem iktidarını devam ettirdiğini vurguladı.
Arınç, ''bu zor şartların ne olduğunun televizyon yayınlarından, gazetelerde sayfa sayfa yayınlanan günlüklerden öğrenilebileceğini'' söyledi.
''Türkiye'de iktidarda kalabilmenin, muktedir olabilmenin yolunu AK Parti'nin öğrettiğini'' dile getiren Arınç, ''Bu kararlılıktır, bu cesarettir, bu prensiplere sahip olmaktır, partiyi yozlaşmaktan kurtarmaktır'' dedi.
Arınç, geçmişte siyaset kurumunun çok yıpratıldığını, bu nedenle yapılan anketlerde, Parlamento'dan çok Silahlı Kuvvetler'e güven duyulduğunun görüldüğünü söyledi.
Bu anketlerin birinci sırasında sivil kurumların yer alması gerektiğini kaydeden Arınç, şu görüşleri dile getirdi:
''Elbette Silahlı Kuvvetler güven duyulan kurumdur. Ülkemizin güvenliğini, bağımsızlığını sağlayacak askerlik kurumuna güven duyulmaması diye bir şey yok. 70 milyona 'Orduya güveniyor musunuz?' diye sorduğunuz zaman, elbette güveniyoruz deriz ve bunu içtenlikle söyleriz. Sivil kurumlar arasında anket yapıldığı zaman geçmişte TBMM 9. sıradaydı. Önümüzde başka kurumlar vardı. 2007'ye geldiğimizde TBMM, 10 kurum içinde 3. sıraya yükseldi. Amacımız bunu 1. sıraya yükseltmek. Siyaset kurumuna itibar kazandırmak, yaralarını sarmak, siyaseti şerefli bir iş olarak görmek Türkiye için çok önemli. Halkımız sorunlarına çözüm yeri olarak Meclis'i gördüğü an, Meclis'e güvendiği an Türkiye'de siyasetin ve demokrasinin çok güçleneceğini söyleyebiliriz.''