Bakan Akdağ hizmet için dağa çıkarız dedi!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başlattığı Dağ tartışmasına Sağlık Bakanı Recep Akdağ da ilginç bir açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başlattığı "Ben de olsam dağa çıkardım" tartışmalarına, Başbakan Erdoğan'ın ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

ARINÇ DAĞA ÇIKARDIM DEDİ!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuk olduğu canlı yayında BDP'li bir kadın vekilin yaşadıklarını anlatırken izleyenleri çok şaşırttı.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Akdağ, "Bizim dağda işimiz olmaz. Ülkenin her karış toprağında millete hizmet için varız. Dağa ancak helikopterlerimiz hastaları almak için gidiyor. Millete hizmetten başka bir düşüncemiz olamaz" dedi.

tv8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programının bugünkü konuğu Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu. Gündemi değerlendiren Akdağ, bakanlığın çalışmaları ile ilgili de konuştu. Sağlık çalışanlarının durumu ve şehir hastaneleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Akdağ, sağlıkta memnuniyetin %39’lardan %76’lara çıktığını da belirtti. Bakan Akdağ’ın açıklamaları özetle şöyle:

İKTİDARA GELDİĞİMİZ 600 AMBULANS VARDI ŞİMDİ...

“Biz iktidara geldiğimizde 600 küsur ambulans hizmet ediyordu. Şimdi 3000’e yakın ambulansa çıktık. Bu ambulansların her biri son derece donanımlı ambulanslar. Türkiye’nin her yerinde vatandaşımıza hizmet ediyorlar. Şu anda şehirlerde 100 çağrının 90’ına 10 dakikada ulaşabiliyoruz. Biz geldiğimizde vatandaşın cebinden yaptığı sağlık harcaması da %30’lara yakındı, şimdi %15’lerin altına indi. Biz geldiğimizde çocuklarımıza yapılan aşı çeşidi 7 idi, şimdi 13 çeşit aşı yapılıyor!”

VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ ARTTI

“Bugün eğer vatandaş AK Parti icraatları olarak sağlığı en üst noktada olumlu olarak değerlendiriyorsa, Türkiye İstatistik Kurumu’nun anketleri ile sağlıkta vatandaşın memnuniyeti %39’dan %76’lara çıkmışsa biz bunun için Allah’a şükrediyoruz ama bu %76’yı da kendimiz için yeterli görmüyoruz. Hedef olarak bunu nasıl %80’e çıkarırız bunun peşindeyiz!”

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN SAYISI YETERSİZ

“Türkiye’nin en yoğun, fedakâr çalışan personel grubu içinde sağlıkçılar var. Çünkü sayımız yetersiz. Bugün Avrupa’ya kıyasla doktor, hemşire, fizyoterapist, psikolog sayımız gerçekten çok yetersiz. Bu iş yükümüzü çok artırıyor!”

CHP MUHALEFET ŞANSINI DA KAYBEDEBİLİR

“CHP’nin bir alışkanlığı vardır, Türkiye’deki her yeni büyük projenin çoğuna karşı çıkmıştır. Bunu neden yaptıklarını da düşündüm. Siz 50 sene iktidara gelemezseniz, mantıklı ve makul muhalefet yapma şansınızı da kaybedersiniz.”

ŞEHİR HASTENELERİ VATANDAŞIN LEHİNEDİR

“Şehir hastaneleri ile ilgili örnek verelim. Mesela Ankara’da Etlik’te SSK’nın arazisini aldık ve bu arazi üzerinde bir şehir hastanesi yapıyoruz. 8 hastane yapıyoruz. Bunlar birbirine büyük, camekânlı, güneş gören yollarla bağlanacak. Vatandaşın çok iyi hizmet alacağı hastaneler olacak. Yine kamuya ait oluyor. Finansmanı yurtdışından getiriyoruz. Parasını peşin ödeyip de müteahhitin eksik yaptığı işin sonradan sıkıntısını çekmek yerine gel burayı yap biz sana yıldan yıla kira vereceğiz, finansman maliyetini de sen karşılayacaksın, diyoruz. Bu vatandaşın tamamen lehine bir durumdur. Bunun nesine karşı çıkacaksınız?”

Günün Önemli Haberleri