Bakan 3üncü köprüyü oylattı

Abone ol

Binali Yıldırım, Bahçeşehir Üniversitesi'nde İstanbul'a yapılacak üçüncü köprü için öğrencilere oylama yaptırdı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Törenin ardından öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, "Ulaşım, bir ülkenin kalkınması ve refaha kavuşması için olmazsa olmazıdır. Her şey planlama ile başlar. İstanbul, maalesef bugüne kadar bahtının rüzgarında gitmiş. Biz 40 kişilik çalışma grubu oluşturduk. Ulaştırmayla ilgili çalışmalar yaptık. Grup, 2005 ile 2015'in bir yol haritasını çizdi. Biz de ulaşım ana plan stratejimizi demiryolu ve deniz yolları üzerine kurduk" dedi.

Demiryollarında hızlı tren projesini hayata geçirmekte olduklarını, deniz yollarında da çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yıldırım, "Karayollarında ise bölünmüş yollar yaparak trafik kazalarındaki ölümleri azalttık. Kazalar yüzde 80 oranında azaldı" diye konuştu.

3. KÖPRÜ OYLAMASI

İstanbul'a yapılan ulaşım yatırımlarına da değinen Bakan Yıldırım, köprülerde ve gişelerde 26 Nisan'dan sonra nakit ödeme ile geçilemeyeceğini hatırlattı. Marmaray projesine de değinen Yıldırım, "Bu proje, 1.5 milyon insana hizmet verecek. Projenin birinci fazının yüzde 70'i bitti, ikinci faz başlıyor. Marmaray projesi, dünyanın en önemli bir mühendislik projesi. Çünkü o kadar derinlikten geçen bir başka geçiş yok. Marmaray 60 metre derinlikten geçiyor" dedi.

İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüden de bahseden Yıldırım'a, Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, "Üçüncü köprüye gerek yok" dedi. Bunun üzerine Yıldırım, "Birinci köprüye de istemeyenler vardı. Şu anda bir İstanbulluya sorsak, 'O ne derse, ben onu yaparım' diyorum. Burada oylama yapalım" diye konuştu. Bakan Yıldırım, daha sonra salonda bulunanlar arasında, 'İstanbul'a üçüncü köprü yapılsın mı?' oylaması yaptı. Salonda bulunanlardan çoğunun 'Yapılsın' diye el kaldırması üzerine Yıldırım, "Vatandaş ne isterse biz onu yaparız. Bu istediği yanlış olsa da. Bugüne kadar hep politikacılar yanlış yaptı" şeklinde konuştu.

Program sonrasında Bakan Yıldırım'a Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülkü Arıboğan tarafından plaket verildi.

Günün Önemli Haberleri