Bahçeli'den konsantre AK Parti temizliği

Abone ol

"Beni bir defa deneyin" sözleriyle oy isteyen Bahçeli iktidarı mizahı bir dille nasıl indireceklerini anlattı

MHP iktidarının da bir kez denenmesini isteyen Genel Başkan Devlet Bahçeli iktidarı mizahı bir dille nasıl alaşağı edeceklerini açıkladı.

Bahçeli, ''Bugün Türkiye'de ne kadar deterjan varsa, Omo'su, Alo'su, Persil'i şunu bunu... Bunların alayını alacağız, birbirine karıştıracağız ve AKP'yi içine koyup, 8 yıldaki kirliliği temizleyeceğiz'' dedi.

Hafta sonunu Mersin'deki çeşitli etkinliklere katılarak geçiren Bahçeli gündemdeki konularla ilgili değerlendirmeler yaptı. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

İÇİŞLERİ BAKANI YÜCE DİVAN'A GÖNDERİLECEK: Allah nasip eder, bu millet teveccüh gösterir, biz de iktidar olduğumuzda 1 Ağustos 2009'un arkasını önünü inceleyerek, bölünmeyi devlet politikası haline getirenlerden hesap sormazsak, bu millete görevimizi yerine getirmemiş oluruz. Onun için 1 Ağustos 2009 tarihi çok önemlidir. Sayın İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı Allah'ın izni ile yüce divana gönderilecek.

TOKİ SÖZLERİNİN ARKASINDA: TOKİ'nin hesaplarını da gözden geçirmeliyiz. TOKİ hangi olanaklara sahiptir? Burada hangi konutlar nasıl yapılmış, kimlere peşkeş çekilmiştir? Yine Allah nasip ederse bunların hepsinin cevabı aranacak. Bugünkü AKP iktidarının 8 yıllık döneminde at arabası dahi olmayanlar, şimdi nasıl ciplerle geziyor? Bunun kaynağı nerededir? AKP'ye oy veren gariban hala gariban, ama AKP'yi yöneten kim varsa, milyarder. Bunun da hesabını soracağız.

DETERJANLARIN ALAYINI ALACAĞIZ: Biraz mizah olarak ifade ediyorum, yanlış anlaşılmasın. Bugün Türkiye'de ne kadar deterjan varsa, Omo'su, Alo'su, Persil'i şunu bunu... Bunların alayını alacağız, birbirine karıştıracağız ve AKP'yi içine koyup, 8 yıldaki kirliliği temizleyeceğiz. Bu söylediklerim iktidar olduğumuz halde hayata geçirileceğine göre, iktidarımız için mücadeleye devam etmeliyiz.

ODA TV BASKINI: Yargı sürecinin sonucunu beklemek durumundayız. Her gün yeni bir olay karşısında farklı değişik yorumlar getirerek olayı daha fazla anlaşılmaz hale getirmenin anlamı yok. Herkes sabırlı olmalıdır. Tutuklamalar devam ediyor ise geçmişteki tutuklamalarla birlikte sonucunu sabırla beklemeliyiz. Yargıya güvenerek hareket etmeliyiz. Sonucunu hep beraber milletçe görelim.

DEĞİŞEN MİLLETVEKİLİ SAYISI: Eğer bir milletvekilinin bulunduğu ilde, seçim yapmaya çalışırsanız, mevcut seçim sisteminin mantığına ve ruhuna ters düşer. Mesela, Gümüşhanede milletvekilliği sayısını 1'e düşürmüşseniz, basit çoğunluk esasına kaçarak seçim yapılmış olur ki, bu Türkiye genelindeki uygulamasını da sistemin ruhuna aykırı kılar. TBMM'de bir seçim kararı alınırken, milletvekillerinin illere göre dağlımı gözden geçirilmelidir. Her ilin en az 2 milletvekilliği ile temsiline imkan sağlayan düzenlemenin korunması için MHP üzerine düşen gayreti gösterir.

DARBE İDDİALARI: Şüphesiz darbeci kim ya da kimlerse hakkından gelmek ve adalet önünde hesap vermesini sağlamak, hepimizin boynunun borcudur. Milletin vermediği bir yetkiyi gayri hukuki ve ahlaki yöntemlerle elde etmeye çalışmaya kimsenin hakkı yoktur. Demokrasinin korunup kollanması ve Cumhuriyetin canlılığının sağlanması her vatandaşımızın en temel görevidir. Buna inancımız tam. Ne var ki darbeci diyerek bölücü terörle mücadele eden kahraman askerlerden hesap sormaya da hiç kimsenin hakkı yoktur. Ve bunları milletimiz affetmeyecektir, unutmayacaktır. Nitekim göz bebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni darbe yapmak için fırsat kollayan bir kuruluş olarak göstermek, kimseye fayda sağlamayacak. Üzülerek ifade etmeliyim ki Türk milleti karanlık ve çıkmaz bir sürece çekilmek istenmekte.

LİMON GİBİ SIKIP ATMAK GEREKİR: Bugünkü iktidar için 3. kez deneyelim demek kendi geleceğimizi karartmak demektir. İktidara Erdemlililer açısından baktığımızda narenciye üreticilerinin durumuna baksanız. Bu iktidarı limon gibi sıkıp atmak gerekir. 30 kuruşa limon satmaya mecbur bırakılan bir çiftçi neyi düşünecektir? Hangi yalandan, hangi AKP iktidarının pembe tablosundan yararlanabilir. AKP kendini televizyonlarda pembeleştiriyor, ama halk limon gibi sararıyor, çürüyor ve yok oluyor. Hal böyle olunca bu iktidar gitmelidir. Gidecek, ama yerine kim gelecek? Bunu düşünmek lazım. Yerine gelecek bellidir. O da MHP'dir.

Günün Önemli Haberleri