Bahçeli slogan atan partilisini tersledi

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir akşam evinizde başınızı yastığınıza koyduğunuzda düşünün. Bu ülke nereye gidiyor. Benim oy verdiğim ...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir akşam evinizde başınızı yastığınıza koyduğunuzda düşünün. Bu ülke nereye gidiyor. Benim oy verdiğim siyasi iktidar ne yapmak istiyor. Bunu düşünmekte yarar vardır" dedi.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının arasında, "Apo’nun piçleri Meclis’ten dışarı’ sloganları atan bir vatandaşa, “Önce söylediklerimi anlarsan, onu da başarabilirsin arkadaşım. Slogan atıp durma" diyerek tepki gösterdi.

’’VUR DE VURALIM ÖL DE ÖLELİM’’
Antalya’da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manavgat Belediye Başkan adayı Raşit Enhoş’un seçim ve iletişim merkezinin açışına katıldı. Bahçeli, ‘Devletin başına Devlet gelecek’, ’Vur de vuralım öl de ölelim’ sloganları altında kürsüye çıktı.
30 Mart 2014 tarihindeki Mahalli İdareler seçimlerinin öneminden bahseden Bahçeli, şöyle konuştu: “Türkiye’nin geleceğini belirleyen Türkiye’nin geleceğini yeniden şekillendirmenin işaretlerini taşıyan bir seçim olacaktır. Bu seçimlerin büyük Türk milletine bütün siyasi partilere ve MHP’ye hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine gideceğiz. Önümüzde 3 aşamalı bir süreç var. Bu 3 aşama birbirlerini tamamlayarak Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir.”
AKP’nin yüzde 51 oyla iktidarda olduğunu ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişten bu yana 11 yıla bütün halinde baktığımızda bir siyasi partiye nasip olmayan bir imkan ve tarihi fırsattır. Bu kadar sayısal çoğunlukla, bu iktidar Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye muktedirdir. Seçim beyannamesinde ne var ise onu gerçekleştirebilme gücüne sahiptir. Ama 11 yılı değerlendirdiğimizde bazı konular hepimiz tarafından anlaşılabilir durumdadır."
Ülkemizin açlık, adaletsizlik, asayişsizlik ve ahlaksızlıkla karşı karşıya bırakıldığını anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "Bunları tamamlayıcı olarak yoksulluk, yolsuzluk, yozlaşma bu iktidarın karakteri haline gelmiştir. Türkiye’nin bir çok meselesi çözümü beklerken fırsat fırsattır diyerek 11 yıl içinde AKP’ye oy veren aziz vatandaşlarımızın bir bölümü iktidardan beklentilerini karşılayamamış, ama siyasi iktidarın çevresinde ve yanında olan hanedan ve yandaş olan kim varsa dünya malını yükleyerek hayatlarını değiştirmişlerdir.” Bahçeli, ülkede esnaf, çiftçi ve ticaret erbabının durumunun iyi olmadığını belirtti.

YANLIŞA ORTAK OLMAYIN
30 Mart seçimlerinin bugünkü milletin bir uyarılması sınavı olduğunu dile getiren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "AKP’ye oylarıyla bu siyasal gücü veren, 11 yıl iktidar kalmalarını temin eden her türlü fedakarlığı yapan AKP’li kardeşlerime sesleniyorum. Bir akşam evinizde başınızı yastığınıza koyduğunuzda düşünün. Bu ülke nereye gidiyor. Benim oy verdiğim siyasi iktidar ne yapmak istiyor. Bunu düşünmekte tartmakta yarar vardır. Eğer bunu düşünmüyorsanız bundan sonraki yanlışların vebalini taşır hale geleceksiniz. O nedenle 30 Mart milletin bir uyanışı, bugünkü siyasi iktidarın uyarılması yerine getiren bir sınav olmalıdır.”
Türkiye’de ekonomik ve sosyal sıkıntıların yanında başka şeyler de olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: "AKP 11 yılda hiçbir şey yapmadı’ demek doğru olmaz. Bazı hizmetlerde bulunmuş olabilirler. Bu iktidar 11 yıllık dönem içinde bekleyen tüm sorunları çözmesini mümkün kılması gerekirdi. Bir başka şey olmuştur. Ülkemizde çok büyük oyunlar oynanmakta millet tehdit ve tehlikeyle karşı karşıyadır. Etnik temelli bölünmeye tartışmaya sevk eden bu hataları bilmeyerek yapılan hatalar olmaktan çıkmıştır. Demokratik açılım denen zırvayı, Türkiye’nin başına belaya sokmakta tehlikeli bir gidiştir. Buraya dikkat etmemiz gerekiyor."
Siyasi iktidarın terörle mücadeleyi bir kenara bırakıp müzakereyi öne çıkardığını anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "Türkiye’de PKK’yı siyasallaşma sürecine sokmuştur. İmralı canisi bir adada villa gibi yerde yaşayarak, geçmişten bu yana bir takım şeylere dikkat çeker hale gelmiştir. Her hafta sonunda bazıları burayı ziyaret ediyor. Oslo’dan aldığı talimatlarla da Türkiye’yi bölmeye yönelik gayretlerini sürdürüyor. Sayın Başbakan, AKP iktidarı buradan yumuşamış iklim gördüğünü ve bunun barış ve demokrasi ile çözeceğini zannediyor. Şunu kabul etmek lazımdır.Bölücü terör örgütünün hedeften saptığı görülmemiştir. Sapması da mümkün değildir. PKK denen hain örgütün temel amacı Türkiye’yi bölmek ve belli bir toprak alanı üzerinde bir Kürdistan devletini kurmaktır”

BAHÇELİ’DEN SLOGAN UYARISI
Bahçeli, konuşmasının arasında, ‘Apo’nun piçleri Meclis’ten dışarı’ sloganları atan bir vatandaşa, “ Önce söylediklerimi anlarsan onu da başarabilirsin arkadaşım. Slogan atıp durma’ diyerek tepki gösterdi.

“ÖRGÜT ÜMÜĞÜNÜ SIKIYOR”
Terör nedeniyle 40 bin vatandaşın şehit olduğunu hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi: “Binlerce polisimiz, askerimiz şehit olmuştur. Binlerce vatandaşımız Güney Doğu’da yaşlı çocuk katledildi. Bu süreç içinde örgüt amacından vaz mı geçmiştir. Bu süreç içinde ben yanlış yaptım. Ben yanlış anlaşıldım diyerek masum ve demokrat bir insan mı oluyor. Recep Tayyip Erdoğan sen inanıyorsan milletin inanmasını bekleme. Terörle mücadeleyi yapamadım, bahanesiyle kalkıp, öbür taraftan terörle mücadele yerine terörizmle müzakereye başlayıp, Oslo sürecinde de demokratik zırvayı ortaya koyarak bir yola giriyorsun. Ve bu yolla devam etmenin gayreti içinde oluyorsun. Ama kazanan İmralı canisi oluyor. O ne diyorsa onu yapıyorsun. Oslo’dan itibaren bu müzakerede ne sözü vermişsen o sözü senden istiyor. Ümüğünü sıkıyor. İstediği zaman gevşetiyor, istediği zaman boğuyor seni. Buna dikkat et. Bu yetmiyormuş gibi birinci Habur rezaletini ortaya koydun getirdin, affettin, otobüsün üzerine çıkarttın. Türkiye’yi dolandırdın ne oldu. Terör iflas mı etti, terörizm ortadan mı kalktı”

HABUR REZALETİ
Bahçeli, şimdi ikinci bir Habur rezaleti ile karşı karşıya olduğumuzu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Irak’taki Türkmenlere zulüm yapan bir kişi, bir zavallı Türkiye’deki teröristleri Habur’da besleyen, karınlarını doyuran ama Irak’taki Türkmenlere zulüm yapan bir kişi bir zavallı, Türkiye’ye devlet başkanı statüsüyle karşılanarak Habur’dan alınıyor. Şırnak Valisi, milletvekilleri kucaklıyor. Diyarbakır’a getiriliyor. Ertesi gün tarihi buluşma gerçekleşiyor.”

AKADEMİSYENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ TEBRİK ETTİ
Bahçeli, konuşmasının ardından seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Bahçeli, 6 aylık Kaan Furkan Enhoş isimli bir bebeği sevdi. Bahçeli, ardından Antalya kent merkezinde kermes açılına katıldı.
Bahçeli, öğle saatlerinde katıldığı MHP 2. Akademik Kurultayı kapsamında akademisyenlerin Öğretmenler Gününü tebrik etti.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri