Bahçeli patlama yerini ziyaret etti

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ostim'de dün ilk patlamanın olduğu alana gelerek incelemelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ostim'deki patlamalara ilişkin, ''Buradaki modern gelişmeyi gölgeleyebilecek tarzda, gelişigüzel değerlendirmelerle, iş hayatını güçlendiren insanlarımızı töhmet altında bırakmak doğru değildir'' dedi.

Bahçeli, Ostim'de dün ilk patlamanın olduğu alana gelerek incelemelerde bulundu.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keskin'den bilgi alan Bahçeli, yaptığı açıklamada, iş hayatının önemli kuruluşu olan Özkanlar aile şirketinde bir patlama yaşandığını, 7 kişinin hakkın rahmetine kavuştuğunu, 40'a yakın kişinin de yaralandığı belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, ailelerine, OSTİM çalışanlarına ve Türk halkına baş sağlığı diledi.

Olayın çok iyi incelenmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

''Kazanın oluş şekli hakkında teknik incelemeler resmi kuruluşlar tarafından yapıldıktan sonra kamuoyuna doğru bilgi verilmesinde yarar vardır. Yoksa buradaki modern gelişmeyi gölgeleyebilecek tarzda, gelişigüzel değerlendirmelerle, iş hayatını güçlendiren insanlarımızı töhmet altında bırakmak da doğru değildir. Kaza ise kazanın oluşunu iyi anlatmak, kazanın oluş sebepleri üzerinde de tedbir gerekir. Ostim, bu yönüyle yönetim kabiliyeti açısından bu tür araştırmalara ve gerekli önlemleri almaya müsait bir birikim ve tecrübeye sahiptir. Bu çerçevede değerlendirmek lazım. Sırasıyla şurada şu patlama oldu, burada bu patlama oldu şeklinde Türkiye'nin gündemini farklı alanlara çekebilecek değerlendirmelerden kaçınmak lazımdır. Söyleyecek başka bir söz bulamıyorum.''

Bir gazetecinin, ''Aynı gün iki patlama şüphe doğuruyor mu?'' sorusuna Bahçeli, ''Zannetmiyorum, iş hayatında olur. İş kazası her zaman söz konusudur. Tedbirlerle iş kazalarını minimize etmek gerekir. Yoksa 2 oldu, 3 oldu diyerek Türkiye'nin toplumsal huzursuzluğuna yeni bir katkı sağlayacak değerlendirmelerde bulunmak da doğru değildir. İnceleme yapılmalıdır. Resmi kuruluşlar konunun üzerine eğilmeli ve biran evvel doğru bilgilerle başta siz basın mensuplarımız olmak üzere herkese bilgileri ulaştırmakta yarar vardır.''

Bu arada, dünkü patlamadan sonra bir kişinin cesedinin bulunmasına yönelik çalışmalar sürerken EMEK Partisi Ankara İl Örgütünden bir grup patlamanın olduğu yere gelerek, olay yerindekiler geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Günün Önemli Haberleri