Bağ-Kurda büyük yolsuzluk

Abone ol

Bağ-Kur Van İl Müdürlüğü'ne düzenlenen baskın, yıllardır süren yolsuzluğu ortaya çıkardı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Bağ-Kur Van İl Müdürlüğü'ne düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan bilgisayar işletmeni tutuklanırken, prim borcunu ödemediği halde ödenmiş gibi gösterilerek emeklilik maaşıyla sağlık hizmetlerinden yararlandırılan 600 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.

Soruşturma, yaklaşık 5 ay önce emekli maaşı kesilen bir vatandaşın Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi vermesinin ardından Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde kurum tarafından görevlendirilen 2 müfettiş çalışmalara başladı. Yaklaşık 5 aydır 1995 yılından itibaren bin 800 sigortalının dosyalarını tek tek inceleyen müfettişlerin, hazırladıkları 2 klasörden oluşan ön raporu önceki gün Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na vermesiyle, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kuruma bir baskın düzenlendi. Yapılan baskın sonucu sigortalıların prim borçlarını bilgisayara yükleyen bilgisayar işletmeni M.A. yakalanarak gözaltına alınırken, bazı resmi evraklara da el konuldu.
Sorgusu tamamlanan bilgisayar işletmeni M.A., 'Devleti dolandırma suçundan' çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, prim borcunu ödemediği halde ödemiş gibi gösterilerek, emekli maaşı ve sağlık hizmetlerinden yararlandırılan 600 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı. Haklarında soruşturma başlatılan sigortalıların, olayla ilgili soruşturmalarının tamamlanmasının ardından haklarında 'İrtikap veya rüşvet verme' suçlarından dolayı dava açılacağı vurgulandı. Müfettişlerin incelemelerinin halen sürdüğü ve hazırlanan rapor doğrultusunda bu sayının daha da artmasının beklendiği ifade edildi.
Soruşturmayı sürdüren Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bilgisayar işletmeni M.A. ile irtibatlı olduğu ve sigortalıların prim borçlarını ödendi gibi gösteren Bağ-Kur Genel Merkezi'nde çalışan görevlilerin de bulunduğu ve bu bağlantılar düzerinde durdukları kaydedildi.

Günün Önemli Haberleri