Babasının kaderini paylaştı

Abone ol

Babası 16 yıl önce şehit düşmüştü. Doktor olan kızı da aynı kaderi paylaştı.

Kullandığı savaş uçağının 16 yıl önce doğduğu kasabaya düşmesiyle şehit olan pilot yüzbaşı Muzaffer Garip'in geride bıraktığı iki çocuğundan doktor kızı Neşe Garip de babası gibi görev başında öldü.

Ateşi yükselen çocuğu taşıyan ambulansın takla atıp su kanalına uçması sonucu 25 yaşındaki Neşe Garip, hayatını kaybetti. Geride baba mesleğini seçen üsteğmen oğluyla yapayalnız kalan acılı anne, Sağlık Bakanlığı'nı dava etmeye hazırlanıyor.

PRATİSYEN DOKTOR

4'üncü Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli pilot yüzbaşı Muzaffer Garip'in kullandığı F16-C savaş uçağı, 5 Temmuz 1991 tarihinde doğduğu Afyon Tatarlı Beldesi'nde dağa çakıldı. Garip, şehit düşerken geride gözü yaşlı bir eş ile kızı Neşe ve oğlu Barış'ı bıraktı. Baba özlemiyle büyüyen Neşe doktor olurken, Barış ise baba mesleğini seçti.

Ancak aradan geçen 16 yılın sonunda Neşe babasıyla aynı kaderi yaşadı. Babası şehit düştüğünde henüz 9 yaşında olan Neşe, 3 ay önce Konya'daki Yunak Devlet Hastanesi'ne pratisyen doktor olarak atandı.

Önceki gün ateşi yükselen 4 yaşındaki Yasemin Arı, Yunak Devlet Hastanesi'nden Akşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edilmek istendi. Genç doktor Neşe de küçük kıza eşlik etmek için ambulansa bindi.

Ancak ambulans, Ortaköy beldesi yakınlarında yoldan çıkarak takla atıp, sulama kanalına uçtu. Kazada doktor Neşe Garip ve sağlık memuru Yasin Duru hayatını kaybetti.

Müslim Sarıyar/Sabah

Günün Önemli Haberleri