Babahanı sarsan e-mail

Abone ol

Köşesini siyasete ayırmadı bu kez. Hayatın içinden bir dram vardı. Kendisine gelen bir mail psikolojisini alt üst etmeye yetti.

Sabah Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, bütün geceyi gözyaşları içinde geçirdi. 33 yaşındaki Murat'ın yaşadığı dram onu kalbinin tam orta yerinden vurdu. sözlerinde olmadığı kadar üzgün ve bir şey yapamamann çaresizliği vardı.

Tarık Karakuş adlı öğrencinin pazar akşamı cep telefonuna yolladığı maili okurlarıyla paylaştı. Ankara'dan İstanbul'a otomobiliyle dönerken, Düzce'de yoldan aldığı 33 yaşındaki Murat'ın anlattıkları Tarık'ı 10 yaş olgunlaştırmış. İşte Murat'ın yaşadığı dram:

" Düzce depreminde babasını ve kız kardeşini kaybetmiş. Annesine o günden beri bakıyor, bir de karısı ve yeni doğmuş bir çocuğu var.
Çocuk doğuştan böbrek hastasıymış. Murat fabrikada çalıştığından sigortalı. Çocuğun tüm diyaliz masrafları karşılanıyor ancak hortum parasını Murat ödüyor (75 YTL). Ayda eline geçen para 412 YTL. Bunun 200'ü kira. Dolayısıyla hortum paralarına yüklenince son 2 aylık kirayı ödeyememiş. 'Nerelere baş vurmadım ki' diyor. Kaymakam, bakanlık, vali...
Hatta vali odasından kovmuş bir münakaşa sonucu. Bu arada, Murat, İlahiyat mezunu. Fakat yemekhane ve yatak borcu ve bir de diploma parasını veremediği için diplomasını alamıyor.
Bunlar toplam 750 YTL tutuyormuş. Diploması olsa devlet ev veriyormuş imamlara ve 1000 YTL maaş. Yani Murat'ın hayat standardı için yeterli.
Ayrıca çocuğuna böbrek bulmuş, fakat yeterli parayı veremeyince nakil gerçekleşmemiş."

Asıl trajedi bundan sonra başlıyordu. Babahan yardım için bölge muhabirlerini seferber etti. Murat'a ulaşmışlardı. Ama aldıkları haber Babahan'da tarifi imkansız bir acı bıraktı. Gerisini Babahan şöyle anlatıyor:

-Murat'a ulaştık ama çok geç kalmıştık.
Murat doğru söylüyordu ve 9 yaşındaki yavrusunu o gün kaybetmişti.
Kızgın ve kırgındı, konuşmak bile istemiyordu.
Ve ben pazartesi gecemi hiç görmediğim, tanımadığım bir yavrunun ölümüne gözyaşı dökerek geçirdim.

Günün Önemli Haberleri