Aziz Yıldırım fena kükredi!

Abone ol

Aziz Yıldırım zehir zembelek ! Yıldırım "bir kaç çapulcu" olarak niterlerdiği küfürbazlara meydan okudu.

Beyoğlu'ndaki Fenerium mağazasının açılışının ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan Yıldırım, küfür olayının İstanbul'da patlayıp, Anadolu'ya yayıldığını, öncelikle devletin, sonra da kulüplerin, federasyonun ve medyanın ciddi önlemler alması gerektiğini, durumun tehlikeli boyutlara vardığını söyledi.

''BİRKAÇ ÇAPULCUYA DEVLET PABUÇ BIRAKMAMALI''

Şu anda Türkiye'nin en büyük sorununun bu olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

''Bu kendini bilmezler, bu insanlar iyice azıtmış vaziyetteler. Ben daha ağır kelimeler kullanırım da burada kullanmak istemiyorum. Bizleri geçin, bizlerin dışında, devlet büyüklerine bile küfür edecek hale gelmişlerdir. Çok tehlikeli boyutları vardır. Herkesin bu işe el atıp, gereğini yapması lazım.

Derbi maçta Beşiktaş seyircisi geliyor, gelmiyor... Bizim kavgamız o değil. Beşiktaş seyircisi 10 bin kişi gelsin, hiç önemli değil, ama edebiyle gelsin. Aile gelmek istiyorsa en güzel yeri açayım, biz de gidip içlerine oturalım. Geçmişteki (beraber oturuyorduk) pozisyonunu hep beraber yeniden yaratalım. Birkaç tane çapulcuya devlet pabuç bırakmamalı. Burada önce devletin kurumları görevini yapacak. Bizler de devletin istediği gibi hareket etme mecburiyetindeyiz.

Çok ufakken bunları ezip bitirmek lazım. Devletten büyüğü var mı? En büyük devlet. Devlet istedikten sonra bunların hiçbirisi olur mu?'' Futbol Federasyonu'nun ciddi kararlar alması gerektiğini ifade eden Yıldırım, ''Hakemlere yetki verilsin, gerekirse durdursunlar maçları, oynatmasınlar'' dedi.

''YÜREKLERİ VARSA YÜZÜME KÜFÜR ETSİNLER''

Sabırlarının kalmadığını, vefat eden annesine küfür ettirmek için yöneticilik yapmadığını ifade eden Yıldırım, ''Burada güvencemiz devlettir, devletin kurumlarıdır'' dedi.

Türk örf ve adetlerinde küfür olmadığını ifade eden başkan Yıldırım, ''Bana küfür edenlere söylüyorum: Yürekleri varsa gelsinler, yüzüme etsinler. Bizim örf ve adetlerimizde, Türk geleneklerinde küfüretmek var mı? Misafiri karşılarken bu şekilde davranmak var mı? Ben kaçmıyorum, ne istenirse yapacağım'' şeklinde konuştu.

''DERBİ İÇİN 8 BİN BİLET SATILDI''

Küfür nedeniyle insanların maça gelmek istemediğini kaydeden Yıldırım, ''Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için satılan bilet 8 bin tane. Daha 20 bin tane bilet satılacak. İnsanlar küfürden dolayı maça gelmek istemiyor. Rahatsızlar, aileler kaçıyorlar küfürden dolayı'' dedi.

''HEPİMİZ ETEKTEKİ TAŞLARI DÖKECEĞİZ''

Önümüzdeki günlerde geniş açıklamalar yaparak, olayların arkasındaki şahısların isimlerini kamuoyuna bildireceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:  ''Bugün bir kulübün başkanı bilet vermiyor, mücadele ediyor, ama yöneticileri bilet dağıtıyorlar. Hepimiz etekteki taşları dökeceğiz. unları önlemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Yapamıyorsak ilerde olacak olaylardan hepimiz sorumluyuz. Kaçmak yok.''

''GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ, TARAFTARA BİLET VERİYOR''

Yıldırım, devletin yasaklamasına rağmen Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin hala taraftarlara bedava bilet verdiğini ileri sürdü.

''ŞAMPİYON OLMAK İÇİN DERBİYİ KAZANMALIYIZ''

Başkan Yıldırım, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolundaki mücadelesinde pazar günkü derbide Beşiktaş'ı yenmesi gerektiğini söyledi. Takımına güvendiğini ifade eden Yıldırım, derbi maçla ilgili olarak, ''Şampiyon olmak için yenmemiz lazım. Yeneriz de Beşiktaş'ı. Oyuncularımıza ve teknik heyete güveniyoruz'' dedi.

Günün Önemli Haberleri