Aziz Nesin'lik gazete ilanı

Abone ol

Evinin bulunduğu sokakta içkili mekan açılmasını protesto etmek için gazeteye 'Teessüf' başlığıyla ilan verdi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi’nde yaşayan 54 yaşındaki Mehmet Emek, evinin bulunduğu sokakta içkili mekan açılmasını protesto etmek için gazeteye 'Teessüf' başlığıyla ilan verdi. Mehmet Emek ilanında, daha önce sokağı içkili yerler kapsamından çıkardığı için Edremit Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç’a ettiği teşekkürün de iadesini istedi.

Edremit Belediye Meclisi 05.05.2006 tarihinde Camivasat Mahallesi, İnönü Caddesi 9'uncu sokağı içkili yer bölgesi ilan etti. Ancak bu süre içinde kimse burada içkili yer açmak için başvurmadı. Sokak sakinleri geçen yıl Ekim ayında ruhsat başvuruları olduğunu öğrenince, Mehmet Emek’in önderliğinde imza toplayıp buranın içkili yer kapsamından çıkarılmasını istedi. Belediye Meclisi de 1 Kasım 2011 tarihinde daha önceki kararı geri alarak, burasını içkili yer kapsamı dışına çıkardı. Mücadelelerinin olumlu sonuç vermesine sevinen 9'uncu Sokak sakinleri adına Mehmet Emek, yerel basın aracılığıyla Başkan Tuncay Kılıç’a teşekkürler yağdırdı.

Ancak 15 gün önce 9'uncu Sokak’ta içkili bir restoran açıldığını gören Emek, şaşırdı. Konuyu araştıran Emek, Belediye Meclisinin kasım ayındaki kararından önce, Edremit Roman Kültürünü Yaşatma, Yardımlaşma Derneği’ne 28 Ağustos 2011 tarihinde içkili restoran açma izni verildiğini öğrendi.

'SİZLERİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM'

İznin iptali için belediye yetkililerine başvuran Emek, olumlu sonuç alamayınca tepkisini yerel 'Edremit Gündem' gazetesine ilan vererek duyurmaya çalıştı. Emek, 'Teessüf' başlığıyla verdiği ilanda şu ifadelere yer verdi:

“Edremit Belediye Başkanı Sayın Tuncay Kılıç ve meclis üyeleri tarafından sokağımızda içkili restoran, birahane açılmaması için alınan meclis kararına binaen, şahsım ve mahallem adına sizlere yerel gazete aracılığı ile teşekkür etmiştim. Görüldüğü üzere mahallemizde her nasıl izin verildiyse, içkili yer açma izni verilmiştir. Bu nedenle vicdanen rahatsız olduğumdan teessüflerimi bildiriyorum. Teşekkürümün iptalini, teşekkürümün tarafıma iadesini istiyorum. Sizleri Allah’a havale ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

'KENDİMİ KANDIRILMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM'

İlçede günün konusu haline olayın kahramanı Mehmet Emek, “Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, sokağımıza içkili restoran açılmayacağını bildirince çok sevinmiştik. Yerel gazeteler aracılığıyla başkana teşekkür ettik. Ama bir sabah uyanınca sokağımıza içkili restoran açıldığını gördük, şaşırdık. Söz konusu ilanı üzüntülerimizi bildirmek için verdim. Evet teşekkürümü geri istiyorum. Çünkü kendimi kandırılmış gibi hissediyorum” dedi.

BELEDİYE: İÇKİLİ YER İZNİ, İPTAL KARARINDAN ÖNCE VERİLMİŞ

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise içkili restoran açılması izninin meclisin iptal kararından önce verildiğini açıkladı. Edremit Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada da “Camivasat Mahallesi 9'uncu Sokak, 05.05.2006 tarihli meclis kararı ile içkili yer bölgesi ilan edilmişti. Belediye meclisimizin 01.11.2011 tarihinde almış olduğu kararla içkili yer bölgesinden çıkartılmıştır. Ancak bu karar alınmadan, yani, halen içkili yer bölgesi konumunda iken, Dernekler Kanunu’na tabi olan bir dernek, yasa gereği Edremit Kaymakamlığı’na müracaat ederek içkili dernek lokali izni almıştır. Bahse konu sokakta şu an gündeme gelen içkili yer açılma izni, belediyemizin almış olduğu içkili alan yapılması yasağından önce verilmiştir” denildi.

Günün Önemli Haberleri