AYNI KUYUMCUYA 1 YILDA 3 SOYGUN

Abone ol

Esenyurt Kıraç’ta bulunan bir kuyumcu dükkanına duvarı delerek giren hırsızlar, 9 kilo altını alıp kaçtı. Kuyumcu dükkanının son bir yıl içi...

Esenyurt Kıraç’ta bulunan bir kuyumcu dükkanına duvarı delerek giren hırsızlar, 9 kilo altını alıp kaçtı. Kuyumcu dükkanının son bir yıl içinde iki kere daha soyulduğu ortaya çıktı.
Olay, Kıraç Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Cuma Kalkan’a ait kuyumcu dükkanında yaşandı. Alınan bilgiye, Cuma Kalkan sabah işyerine geldiğinde duvarın delindiğini fark etti. Kasaların delinerek boşaltıldığını gören Kalkan polise haber verdi. Yapılan incelemelerde hırsızların, yan taraftaki kuaför salonunun havalandırma boşluğundan içeri girip, ardından duvarı delerek kuyumcuya geçtikleri belirlendi. Kasaları delerek yaklaşık 1 milyon lira değerindeki 9 kilo altını çalan hırsızların, yakalanmamak için de kameraların yönünü değiştirip, kamera kayıt cihazını yanlarında götürdükleri tespit edildi. Kaçan soyguncuların yakalanması için çalışma başlatılırken, kuyumcu dükkanının son 1 yıl içinde 2 kere daha soyulduğu ortaya çıktı.
9 Nisan 2012 tarihinde yaşanan ilk soygunda, yüzü maskeli soyguncu işyeri sahibine silah doğrultup yaklaşık 1 kilo altını alarak kaçtı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı.
Bir başka olay ise 16 Kasım 2012 tarihinde yaşandı. Kuyumcu dükkanına gelerek bilezik alacağını söyleyen hırsız, işyeri sahibinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak yaklaşık 15 bin TL değerindeki bilezikleri alarak kaçıyor. Kapkaç anı da işyerinin güvenlik kamerasına yansıyor.
Son bir yıl içinde 3 kez soyulan kuyumcu dükkanının sahibi Cuma Kalkan, “Duvarı delmişler. Bu üçüncü soygun. Ortalama 9 kilo altını almışlar. Daha önce de silahlı soygun ve kapkaç oldu” dedi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri