Ay'ın kaleminden gizli kahramanlar

Abone ol

Gece muhabirliğinin zor zanaat olduğunu dile getiren usta gazeteci Savaş Ay, gece muhabirliğinden manzaraları köşesine taşıdı. İşte Ay'ın kaleminden gece muhabirliği.

Muhabirlikten gelen usta gazeteci Savaş Ay, meslektaşlarının yaşadığı zor şartları köşesine taşıdı. Ay,başlıklı yazısında izlenimlerine yer verdi:

Gece muhabirliği zordur. Kör karanlıklardan sabah ertelerine kadar 1 ya da 2 kişilik nöbetçi kadrolar, çalıştığı gazete ya da tv kanalı haber bülteninin tüm yükünü yüklenir. Aynı anda iki önemli iş patlayıverir birdenbire. Ama biri İstanbul'un bir ucu Pendik'te diğeri tam tersi Küçükçekmece'de. Yani şehirlerarası yol kıvamında uzaklıklarda patlar bu işler.

Gizli kahramanlar

Hangisine gideyim diye akıl soracak bir şef, bir müdür, bir arkadaşı bile yoktur o lahza. Polisiye olaydan magazine, yangından cinayete, trafik kazasından sokak kavgasına koşar durur gece muhabiri.

Bu görünmez kahramanların Ramazan günleri de özeldir. Sahur yemeğini evlerinde ya da lokantalarda, sabahçı çorbacılarında yapmaya vakitleri de yoktur (nakitleri de denebilir) olanakları da.

Boğaza dizilmesin

İşte bu fotoğraf bir kısım gece muhabiri arkadaşımızın Dolmabahçe'de tutulan bir gece nöbetinden sahur fotoğrafıdır. Bir aracın bagajı üzerine serilmiş eski gazeteler, peynir ekmek hazır yemek. Konukları ise bazı sivil polisler. Arada edilen dualara, "telsiz anonsları 5-10 dakikalığına sussun, lokmalar boğaza dizilmesin" dilekleri de eklenerek katık ediliyor nevaleler.

Yazı: Savaş Ay
Kaynak:

Günün Önemli Haberleri