Ayıları uyku tutmuyor

Abone ol

Ayılar kış aylarında enerji kaybını önlemek için uykuya yatar. Ama şimdi...

Ayılar doğal ortamda, kış aylarında vücut ısılarını ve enerji kaybını önlemek için genellikle uykuya yatarken, Atatürk Orman Çiftiliği (AOÇ) hayvanat bahçesindekiler kışı ayakta geçiriyorlar.

AOÇ Hayvanat Bahçesi yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada,ayıların soğuk havalarda daha çok enerjiye ihtiyaç duymalarına rağmen kış günlerinde yiyecek bulma imkanları azaldığı için doğada kış uykusuna yattıklarını belirttiler.

Kış uykusunun, ayıların enerji ihtiyacını azalttığını, enerji tasarrufu sağladığını ifade eden yetkililer, ''Ancak, bizim hayvanat bahçemizde kalan ayılar yiyecek ve sıcak ortam ihtiyacı duymadıkları için kış uykusuna yatmıyorlar'' dedi.

Yetkililer, hayvanat bahçesinde 6 boz ayı bulunduğunu belirterek, boz ayıları her gün et, balık, meyve, bal ve ekmekle beslediklerini bildirdiler.

Öte yandan, hayvanat bahçesinde timsah, yılan ve kaplumbağa gibi soğukkanlı hayvanların da bulunduğuna işaret eden yetkililer, bu hayvanların da kış mevsiminde uykuya yatmalarına karşın, AOÇ hayvanat bahçesinde sürekli sıcak ortamda tutuldukları ve besin ihtiyaçları karşılandığı için kışın derin uykuya dalmadıklarını kaydettiler.

Günün Önemli Haberleri