Ayhan Çarkın hakkındaki şok iddia!

Abone ol

Ayhan Çarkın’ın suçladığı eski Özel Tim’cilerin avukatı Çarkın’ın kokainman olduğunu öne sürdü.

Susurluk hükümlüsü, eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın'ın suçladığı eski polis ortaklarının avukatı ilginç bir iddiada bulundu. İddiaya göre, yıllar sonra şok iddialarla ortaya çıkan Ayhan Çarkın, aslında uyuşturucu bağımlısı. 

Eski polis ve Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın’ın suçladığı eski Özel Tim’cilerin avukatı Radikal’e konuştu ve Ayhan Çarkın’ın kokainman olduğunu öne sürdü. 1991-96 döneminde işkence, yargısız infaz gibi suçlamalarla yargılanan polislerin avukatı İlhami Yelekçi Ayhan Çarkın’ın kokainman olduğunu öne sürürek şöyle konuştu: “Parası bitince böyle oluyor herhalde. İnşallah bırakmıştır o illeti iki senedir görmüyorum. Tertemiz bir çocuktu. Hala seviyorum onu. Bir avukatlıktan ziyade evladım gibi görürdüm.”

APO'YU BİLE KENDİSİNE YAKIN HİSSEDİYOR

Çarkın’ın yaptığı açıklamaları ‘bozuk psikoloji’ye bağlayan Yelekçi, “Çarkın’ın üç dört olayı vardır en fazla. O çıkmış maşallah kahraman. Apo’yu bile kendisine yakın hissediyor. Bu acı bir şey” dedi. Söz konusu dönemde yargıya intikal eden mahkemelerde Gazi olayları kapsamında mahkum olan iki polis dışında bütün görevlilerin beraat ettiğini belirten Yelekçi, “O dönem kelle koltukta görev yapanları cani olarak değerlendirmeyin” derken polislerin o dönemki kanunlar çerçevesinde hareket ettiğini savundu.

KENDİLERİNE KURŞUN ATANLARA GÜL MÜ ATSALARDI

“Beraat kararı, kanunları uyguladıkları için verildi bu polislere… Sabahat Karataş’ın evinde altı saat sürdü çatışma” diye konuşan Yelekçi, “polisler ne yapsaydı? Gül mü atsalardı kendilerine kurşun atanlara” dedi. Savcılığın her şeye karşın dava ikame ettiğini de belirten Yelekçi, “49 mahkemeden geçti en az bu davalar. Hadi biri polisleri tutuyor. Hepsi mi taraflı karar verdi yani. Sonra bu dosyalar Yargıtay’da da değerlendirildi” diye konuştu. Suç duyurusunun ardından dava açılıp açılmayacağı konusunda savcıların yetkili olduğunu da ifade eden Yelekçi, “Öldürülenler çatışmada öldürüldü; polisler meşru müdafaa haklarını kullandılar. Yapılsın suç duyurusu. Gerekirse yeniden yargılanırlar. Yeniden görülür o dönem ne olduğu” dedi.

AVUKATLAR SORUŞTURMA AÇILMASI İSTEMİYLE DİLEKÇE VERDİ

Yeni suç duyuruları Ayhan Çarkın’ın Radikal Gazetesi’ne yaptığı açıklamalar üzerine maktuller adına avukatlar dün İstanbul Başsavcılığı’na aralarında Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 138 şüpheli hakkında soruşturma açılması istemiyle dilekçe verdi. Avukatlar yarın da Mehmet Ağar’ın yargılandığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müdahil olabilme talebiyle başvurmaya hazırlanıyor. Avukat Taylan Tanay yarın yapacakları başvuru hakkında “Çarkın’ın açıklamalarını delil olarak gösterip müdahillik talebinin kabul edilmesini isteyeceğiz” dedi.

Günün Önemli Haberleri