Aydınlardan CHPye sert eleştiri

Abone ol

CHP sosyal demokrat bir parti olmaktan çıktı diyen bir grup aydın seçimlere bağımsız aday gösterme hazırlığında

Aydınlar, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimlerine solun bağımsız ve ortak adaylarla girmesi için kampanya başlattı. “Seçimlerde Ortak Aday İstiyoruz Kampanyası”na Prof. Dr. Baskın Oran, Zuhal Olcay, Gencay Gürsoy, Ertuğrul Kürkçü, Ayşe Önal, Ali Nesin, Lale Mansur, Rüstem Batum, Aydın Engin, Murathan Mungan, Güneş Yıldırım, Haluk Gerger’in de bulunduğu 5 bin 400’ün üzerinde kişi destek verdi.

CHP SOL DEMOKRAT DEĞİL

“Bağımsız adaylarımız CHP’yi artık sol ve demokrat olarak görmeyen sosyal demokratlardan adil bir barış isteyen Kürtlere kadar bütün sol kamuoyunca kabul edilebilecek ortak isimlerden oluşmalıdır.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi büyük illerde bütün sol kamuoyunun tereddütsüz destekleyebileceği ortak adaylar üzerinden yükselecek böylesi bir seçim alternatifi, Türkiye’de emekten, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olan büyük bir kitleyi harekete geçirecektir.

Ortak bağımsız adaylarımızın hemen her sendika, demokratik kitle örgütü, sol parti, grup ve kurumun savunmakta olduğu en ortak noktalar üzerinden oluşturacağı bir seçim bildirgesi etrafında hep birlikte kampanya yapması gerekmektedir.

Günün Önemli Haberleri