Avrupa lideri Banvit

Abone ol

Önde gelen gıda üreticisi Banvit, kuruluşunun 40’ıncı yılında, sektöründeki liderliğini Avrupa’ya da taşımayı hedefliyor.

Türkiye’nin önde gelen gıda üreticileri arasında yer alan Banvit,
kuruluşunun 40’ıncı yılında, sektöründeki liderliğini Avrupa’ya da taşımayı hedefliyor.

Kurulduğu 1968 yılından beri gıda sektöründe faaliyetlerini sürdüren Banvit, 2000’li yıllarla birlikte hız verdiği yatırımlarıyla, gerçekleştirilmesi zor bir başarı öyküsü yazıyor. Sektöründe üst üste yaşanan krizlere rağmen, uyguladığı verimlilik politikalarıyla 2007 yıl sonu bilançosunda geçtiğimiz yıla göre cirosunu %49.01 artışla 543.5 milyon YTL’ye, net karını ise %369 artışla 56.8 milyon YTL’ye yükselten Banvit, sektöründeki açıkara liderliğini koruyor.

Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, ulaştıkları bu başarıda gıda sektöründeki 40 yıllık tecrübelerinin büyük önemi olduğunu vurgularken, kurumsal hedefleri doğrultusunda desteklerini her zaman yanlarında hissettikleri tüketicileri, iş ortakları, hissedarları ve çalışanlarına teşekkür etti.

Ömer Görener, yatırım hedefleri konusunda ise şu bilgileri verdi: “Banvit’in 40. kuruluş yıldönümünü kutladığımız 2008 yılında, ülkemizde olduğu gibi Avrupa’nın da önde gelen gıda üreticileri arasında yer almamızda büyük rol oynayacak Romanya yatırımına daha fazla ağırlık vereceğiz. Romanya’da mevcut tahıl depolama tesislerimiz ve yeni faaliyete geçirdiğimiz 345.000 adet/hafta yumurta basım kapasiteli kuluçkanemize ek olarak damızlık işletmesi ile ilgili yatırımlara da başladık.

Bu yatırım kapsamında Romanya’da 5 yarka kümesi ile 2 üniteden oluşan toplam 10 adet kuluçkalık yumurta üretim kümesleri kuracağız. 2008 Eylül ayı itibarıyla da bu işletmede de yumurta üretimine geçmeyi hedefliyoruz. Buna paralel olarak yıl sonunda da kuluçka tesisimizin 345.000 adet/hafta yumurta basım kapasitesini de iki katına çıkartacağız. Hedefimiz; ülkemizde ulaştığımız başarıyı Romanya’dan başlayarak gelecek yıllarda kademeli olarak Avrupa’ya da taşıyabilmek.”

Günün Önemli Haberleri