Avrupa bildiriyle aklayacak

Abone ol

Avrupa parti kapatmaya karşı bildiri yayınlayacak. Ancak talebin kimden geldiği tartışma konusu oldu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye'de açılmış bir parti kapatma davasıyla ilgili olarak ilk kez bir bildiri kaleme alıyor.

Bildiri yayımlanması talebinin Parlamenterler Meclisi'nin AK Parti'li üyelerinden geldiği haberleri ise Ankara'da tartışmaya sebep oldu.

TALEP GELDİ İDDİASI

AKPM Başkanı Luiz Maria De Puig, söz konusu bildiriyle ilgili olarak, bu bildiriyi yayımlama konusunda kendilerine başvuruda bulunulduğunu söyledi.
Kendisine sunulan öneriyi Başkanlık Divanı'ndaki meslektaşlarına sorduğunu ifade eden De Puig, bir girişim başlattıklarını ve 2-3 gün içinde tüm Parlamenterler Meclisi'ni temsil edecek bir bildiriyi yayımlayacaklarını açıkladı.

CHP VE MHP TEPKİLİ

Ancak AKPM'deki Türk heyetin CHP'li üyesi Birgen Keleş söz konusu talepten haberdar olmadıklarını açıkladı. Keleş, heyetin AKP'li üyelerini kendi başlarına hareket etmekle suçladı.

KENDİ İNİSİYATİFLERİ

Heyetin Başkanı AKP milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise kendilerinin de bir talepte bulunmadığını, kapatma davası hakkında bildiri yayınlama ve Ankara'ya heyet gönderme kararlarının tümüyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin kendi inisiyatifiyle alındığını savundu.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, bunun Türk yargısına bir müdahale olacağını belirterek, "bu girişimin yanlış olacağını arkadaşlarımız yetkililere ilettiler" dedi.

AKPM'deki Türk heyeti, 8 AKP'li, 2 CHP'li ve 2 de MHP'li olmak üzere 12 kişiden oluşuyor.
Günün Önemli Haberleri