Avividen geri adım

Abone ol

Hamas brifingini kabul etmeyen İsrail büyükelçisi Pinhas Avivi yumuşama sinyalleri verdi.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Hamas ziyaretinin ardından her alanda önceden planlandığı gibi devam edeceğini söyleyerek, geçmişi geçmişte bırakmak gerektiğini kaydetti. Büyükelçi Avivi, Rusya Silahlı Kuvvetler günü dolayısıyla verilen resepsiyonda bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

AK Parti'ye dün yaptığı ziyaretin hatırlatılması üzerine Avivi, bugünlerde diğer siyasi partilerle de temaslarının sürdüğünü ve yararlı geçen dünkü ziyaretini de bu çerçevede değerlendirmek gerektiğini bildirdi. Büyükelçi Avivi, diplomatların görevinin ''ilişkilere zarar vermek değil, ilişkileri geliştirmek'' olduğunu de belirtti.

Avivi, ''Geçmişi geçmişte bırakarak, geleceğe bakmak gerektiğini''ifade ederek, iki ülke ilişkilerindeki her şeyin Hamas ziyareti öncesinde planladığı şekilde süreceğini kaydetti. Büyükelçi Avivi, gelişmelerin siyasi bir krize dönüşmeyeceğine olan inancını da dile getirdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da, ABD Dışişleri Bakanı Condelezza Rice'ın Türkiye'ye gelişinin Hamas ziyareti nedeniyle ertelendiğine ilişkin yapılan bazı yorumların hatırlatılması üzerine, zaten kesin bir tarih belirlenmediğini ve bu yorumların doğru olmadığını belirtti. Resepsiyona, Avivi ve Wilson'un yanı sıra çok sayıda askeri ve sivil üst düzey davetli katıldı.

Günün Önemli Haberleri