Avcılar sporda atılım yapıyor

Abone ol

Avcılar, sanatta ve kültürde olduğu gibi sporda da büyük bir atılım içerisine giriyor.

Her geçen gün büyüyerek cazibe merkezi haline gelen Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Avcılar, sanatta ve kültürde olduğu gibi sporda da büyük bir atılım içerisine giriyor.  Güreşte, futbolda ve karate dalında aldığı şampiyonluklarla adını tüm dünyaya duyuran Avcılar Belediyesi, bu yıl gerçekleşecek büyük bir spor kompleksi projesine start veriyor.

Her girdikleri ulusal şampiyonadan altın madalya alan ve bugüne kadar 17 altın 5 gümüş ve 6 bronz madalyayı ilçeleri Avcılar’a getiren bayan güreş takımının antrenmanlarına katılan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Genç bayanlar ve büyük bayanlar Türkiye Şampiyonasına katılarak 3 altın madalya alan güreşçi kızları tebrik etti. Başkan Değirmenci, bayan güreşçilerimizden 25 Nisan’da Moskova’da yapılacak olan Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’ndan da altın madalya beklediklerini söyledi.

Avcılar Gümüşpala mahallesinde bulunan Gençlik ve Spor Merkezi’ne, Dünya Spor Yazarlar Birliği Güreş Komisyonu Başkanı ve Türk Güreş yazarı duayeni Ali Gümüş ile birlikte giden Başkan Değirmenci, bu yıl içerisinde gerçekleştireceği spor kompleksinin ana hatlarını yazar Gümüş’e anlattı. Yapımı 21 günde biten Avcılar sahilindeki çok amaçlı ‘Arena’yı da gezen Ali Gümüş, Avcılar ilçesini 15 sene önce gezdiğini, bugün ise Avcılar’ın bir çok Avrupa kentinden daha güzel göründüğünü dile getirdi.

Şubat ayı sonunda İzmir’de yapılacak olan ve ilk kez kadınların da katılacağı Uluslar arası Grandprix turnuvasına hazırlanan bayan güreş takımının antrenmanlarını izleyen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile Ali Gümüş, güreşçi kızlarımıza tam not verdi.

Avcılar’ın 5 altın kızını çalıştıran antrenör Kamil Kocaağaoğlu, 25 Nisan’da Moskova’da yapılacak olan Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’na konsantre olduklarını ve buradan en az 3 altın ile döneceklerini ifade etti.

Günün Önemli Haberleri