Avcılar bayrama hazır

Abone ol

Avcılar belediyesi temiz ve hijyenik koşullarda işlem yapılması için kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda temiz ve hijyenik koşullarda kurbanlıkların satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için seferber olan Avcılar belediyesi kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle alınması gereken önlemleri belirleyen Avcılar Belediyesi, oluşturduğu bir komisyonla ilçede 2 noktadan kurban satışı ve kesimini yapılmasını kararlaştırdı.
Avcılar Belediye başkanı Mustafa Değirmenci, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların geleneklerini daha temiz ve uygun koşullarda yerine getirebilmeleri için Belediye olarak bu çalışmayı her yıl yaptıklarını söyledi. Değirmenci bu yerlerin dışında satış ve kesim yapılması halinde ceza kesileceğini de sözlerine ekledi.
Buna göre, Cihangir mahallesi sanayi caddesi üzerinde ve Firüzköy’de bulunan Colins fabrikası arkasındaki futbol sahasında toplam 300 parselde kurban kesim ve satışı yeri açılacak. 1500 YTL’den satışı gerçekleştirilen parsellerin dağıtımı Avcılar belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılıyor..
Kurban satış yerlerinde kesimlerin de yapılacağını belirten Zabıta Müdürü Mehmet Güven, belge sahibi olmayan esnafın bölgeye kurbanlık girişi yapamayacağını da sözlerine ekledi.
Satışa getirilecek kurbanların Avcılar Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü tarafından kontrol edileceğini söyleyen Zabıta müdürü Güven, “Kurbanlık hayvanların kurban satışı yerine girebilmesi için; Menşei Şahadetnamesi, Sağlık Raporu ve sığırlarda 2 yaşını doldurması koşulu aranacaktır” dedi.

Günün Önemli Haberleri