AUZEF vize sonuçları açıklandı TC ile AKSİS sonuç sorgulama
Abone olAUZEF sınav sonuçları açıklandı. AUZEF sınav sonuçları sonrasında binlerce öğrenci geçtim mi kaldım mı sorusunun yanıtını aradı. Peki, AUZEF sınav sonuçları nereden öğrenilebilecek? İşte, sınav sonuçları sonrasında itiraz sürecine dair bazı bilgiler
AUZEF sınav sonuçları üniversitenin resmi internet sitesi
üzerinden erişime açıldı. Binlerce kişinin ilgiyle sorguladığı
AUZEF sonuçları sonrasında bazı öğrenciler için gözler, sınav
itiraz sürecine çevrildi. Peki, AUZEF sonuçları ne zaman ve nasıl
sorgulanabilecek? İşte, 2020 AUZEF final sınavı sonuçları hakkında
bazı bilgiler
AUZEF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
AUZEF sınav sonuçları, 17 Ocak Cuma gününün ilk saatlerinde öğrencilerin erişimine açıldı. Uzaktan üniversite eğitimi alan binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren AUZEF sınav sonuçları, aos.istanbul.edu.tr adresinden öğrenilebilecek.
AUZEF sınav sonuçları, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından erişime açıldı. Dönem boyunca gördükleri konulardan sorumlu olan öğrenciler, toplamda 4 oturumdan oluşan sınava dahil oldu. Her dersten 20 soru ve 30 dakika süre ile karşılaşan öğrenciler, sınavın tamamlanmasının ardından AUZEF sınav sonuçları açıklamasına kilitlendi.
İTİRAZ NASIL YAPILIR?
Sınav sorularına itiraz, sınavların bitiminden itibaren; sınav
sonuçlarına itiraz ise sonuçların ilanından itibaren 2 (iki) iş
günü içinde Dekanlığa yazılı veya elektronik ortamda yapılır.
Belirlenen süreler dışında ve başka mercilere yapılan itirazlar
dikkate alınmaz.
İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırılır.
Sınav sonuçlarına itiraz maddî hata yönünden incelenir. Cevap
kâğıdı öğrenciye verilmez.
SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
(1) Sınavların değerlendirilmesinde sadece cevap kâğıtlarındaki
işaretlemeler dikkate alınır.
(2) Bir derse ait sınavlar ve diğer tüm etkinlikler 100 (yüz) tam
puan üzerinden değerlendirilir.
(3) Bir ders için Ham Başarı Puanı, yarıyıl/yıl içi etkinliklerinin
%40’ı, yarıyıl/yılsonu sınavının ise %60’ı dikkate alınarak
hesaplanır.
(4) Açık öğretim programları sınavlarında doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı
hesaplanır.
(5) Uzaktan öğretim programları sınavlarında yanlış cevaplar
dikkate alınmaz, her bir doğru cevap sayısı ile soru puanı
çarpılarak test ham puanı oluşturulur.
(6) Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme
sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu
derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir ve buna
göre ders ham başarı puanı hesaplanır.
(7) Mezuniyete Üç Ders Sınavı başarı notu, mutlak değerlendirme
sistemine göre hesaplanır, değerlendirmede ara sınav, yılsonu
bitirme ve bütünleme sınavı notları dikkate alınmaz.
BAŞARI NOTLARI NASIL BELİRLENİYOR?
(1) Bitirme/bütünleme sınav notu değerlendirme alt sınırı esasları aşağıda belirtilmiştir:
a) Öğrencilerin, yarıyıl/yıl içi etkinlik notlarına bakılmaksızın bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmeleri için açıköğretim programlarında yarıyıl/yılsonu sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 40 (kırk), uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 (elli) puan almaları gerekir. Bitirme/bütünleme sınavında bu değerlerin altında not alan veya bu sınavlara girmeyen öğrenciler FF harf notu alarak başarısız sayılır.
(2) Ham Başarı Notu (HBN), öğrencilerin yarıyıl/yıliçi etkinlikleri ve yarıyıl/yılsonu sınavından aldığı puanın ağırlık katsayısına göre ortalamasının alınması ile hesaplanan puandır.
Fakültemiz programlarında HBN, yarıyıl/yıl içi etkinleri için toplamda %40; yarıyıl/yılsonu sınavı için %60 oranında ağırlık katsayısı kullanılarak hesaplanır.
(3) HBN’si 35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına hakkı olduğu hâlde girmeyen ya da devamsızlık sebebi ile giremeyen öğrencilerin notları bağıl değerlendirme sistemindeki hesaplamaya dâhil edilmez. Bunlardan HBN’si 35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler doğrudan FF harf notu alarak kalırlar. HBN’si 100 olan öğrenciler bağıl değerlendirme sistemine dâhil edilmezler ve doğrudan AA alırlar.
(4) Bağıl değerlendirme sisteminde başarı puanlarının harf notlarına çevrilmesinde Senato tarafından belirlenen esaslara göre tespit edilen formül kullanılır.
(5) Bağıl değerlendirme aralıkları, değerlendirmeye katılan öğrenci sayısı ve bu öğrencilerin puanlarına göre oluşan standart sapma değeri dikkate alınarak Senato tarafından belirlenen esaslara göre tespit edilir.
(6) Bütünleme sınavındaki HBN ortalaması bitirme sınavındaki HBN ortalamasından küçük veya eşit ise bütünleme sınavındaki harf notlarının aralıkları, bitirme sınavında oluşan aralıklar esas alınarak belirlenir. Diğer durumlarda ise bütünleme sınavının değerlendirmesi bağımsız yapılır.
BAŞARISIZLIK DURUMU NASIL BELİRLENİR?
(1) Herhangi bir yarıyıl sonunda AGNO’su 1,80’in altında kalan öğrenciler, sınamalı öğrenci sayılır. Bu alt sınır Fakülte Kurulu kararıyla yükseltilebilir. Sınamalı öğrenciler, Üniversitede faaliyette bulunan öğrenci dernekleri, kulüpleri ve spor kollarında yönetici veya yönetim kurulu üyesi ve öğrenci temsilcisi olamaz, yurt dışı staj ve yarışmalara ve öğrencilerin yararlanabileceği burslara aday gösterilemez.
(2) AGNO’su birbirini takip eden iki yarıyıl 1,80’in altında kalan öğrenciler başarısız duruma düşerler. Bu alt sınır Fakülte Kurulu kararıyla yükseltilebilir. Başarısız öğrenciler üst yarıyıllardan yeni ders alamazlar ve daha önce başarısız ya da koşullu başarılı oldukları derslerden, içinde bulundukları dönemde açılanlardan (FF) harf notu aldıkları dersleri zorunlu olarak, (DD) ve (DC) harf notu aldıkları dersleri isterlerse tekrar alırlar. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not durum belgesine (transkript) yansır.
(3) AGNO’su 1,80’in üstünde olan öğrenciler; bir üst dönemden ders alırken alt yarıyıllardan başarısız oldukları (FF) harf notu aldığı zorunlu dersleri almakla yükümlü olup, ayrıca alt yarıyıllardan, koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu aldığı dersleri tekrar alabilir. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not durum belgesine (transkript) yansır.
(4) Ders tekrarı ile AGNO’sunu 1,80’in üzerine çıkaran öğrenciler, en son okudukları yarıyıldan sonra gelen yarıyıldan da bulundukları dönemin kredi üst limitini geçmemek şartıyla ders alarak öğrenimlerine devam ederler. Bu durumda olan öğrenciler, öncelikle (FF) olan başarısız derslerini, sonra alt yarıyıllarda daha önce hiç almadığı derslerini alırlar.
(5) Başarısız olarak geçen süreler, toplam öğretim süresinden sayılır