atvnin aykırı dizisi

Abone ol

Laik ve anti laik cephenin çatışmasını konu alan atv'nin dizisi 'Hacı''nın ilk bölümü ekrana gelemedi.

Günlerdir reklamı dönen ve merak edilen 'Hacı' dizisi izleyicisiyle buluşamadan yayından kaldırıldı...

Cuma günü atv kanalında yepyeni dizi Hacı start alacaktı. Ancak dizinin ilk bölümünü izleyen atv hukuk kurulu üyeleri bazı sahneleri ve sözleri sakıncalı buldu. Dizi bu sayede yayınlanmadan kaldırıldı. Önce sinemaya aktarılması düşünülen gazeteci-yazar Cüneyt Ülsever'in 'Hacı' adlı romanı dizi olarak uyarlandı. Siyaset, devlet, din ve mafya arasında yaşanan ilişkileri işleyen dizinin çekimlerine Kayseri'de başladı. Naz Film'in üstlendiği senaryosunu Berrin Tekdemir'in yaptığı 'Hacı'da Tuncel Kurtiz, Aytaç Arman, Fikret Kuşkan ve Sevda Ferdağ gibi ünlü oyuncular başrolleri paylaştılar. Dizinin reklam görüntüleri izleyicide büyük bir merak uyandırdı. Cuma günü başlaması beklenirken, yayından kaldırılması ise şaşkınlık yarattı.

SÖZLER AYKIRI BULUNDU

Hacı'nın neden ekranlara yansıyamadığı konusunda atv yetkilileri ve yapımcı Naz Film görevlileri herhangi bir açıklama yapmadılar. Ama ilk bölümünde Ahmet Gesili'nin (Mehmet Akif) bir şiir okuması sırasında dinci bir grubun sloganlar atmasının hukuk kurulu üyelerini düşündürdüğü belirtildi. Atv yetkililerinin bazı sahnelerin ve seslerin çıkarılmasını istediği çıkan söylentiler arasında. Dizinin tekar yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belli değil.

Radikal bir oğul

Eğer dizi başlasaydı, Hacı lakaplı Hayrullah Gesili (Tuncel Kurtiz) muhafazakâr kimliğiyle tanınan bir işadamı rolüyle izleyicisiyle buluşacaktı. Politikadan uzak duran Hacı'nın hayatını alt üst eden gelişmeler ise hayal gücünün ötesinde gerçekleşen politik savaşlar olacaktı. Hacı'nın küçük oğlu Ahmet Gesili (Mehmet Akif Alakurt) ise sert bir siyasi görüşe sahip karakterle tanınacaktı.

Çıkar çatışması

Genel sanat yönetmenliğini Şerif Gören'in yaptığı dizide, Ankara'da bir bakanın öldürülmesiyle başlayan soruşturmanın arka planı yansıtıldı. Medeniyetlerarası çatışmaların ortasındaki Türkiye üzerinde yürütülen çıkar hesapları konu edildi. Şimdi merak edilen tek şey ise Hacı dizisinin akibetinin ne olacağı...

Kaynak;

Günün Önemli Haberleri