ATO yarından itibaren başvuru alacak

Abone ol

ATO binasında çıkan yangın nedeniyle durdurulan sicil başvuruları yarından itibaren başlayacak.

Ankara Ticaret Odası, yarından itibaren tescil başvurularını kabul edecek. ATO'dan yapılan açıklamada yangın söndürme çalışmaları sırasında teknik alt yapının, olumsuz yönde etkilendiği belirtilerek Perşembe gününden itibaren sicil başvurularının yeniden başlayacağı belirtildi.
 
Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamada, Oda binasında 24 Aralık 2012 Pazartesi günü meydana gelen yangın sonrası çalışmaların devam ettiği belirtildi.
 
İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü dakikalarda mükelleflerin süreç içerisinde mağdur olmaması adına tam kapasiteyle çalışıldığı ve zorunlu belge taleplerinin Oda tarafından ara verilmeden sorunsuz karşılandığı belirtilen açıklamada, ''Oda sistemimizin teknik altyapısı alevlerin yanı sıra itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları esnasında kullandığı 40 tanker sudan olumsuz yönde etkilenmiştir. Bu olumsuz şartlar nedeniyle 25 Aralık 2012 Salı gününden itibaren alınamayan tescil başvuruları 27 Aralık 2012 Perşembe gününden itibaren Odamız tarafından kabul edilecektir'' ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, şöyle denildi:
 
''Mükelleflerimizin süreç içerisinde mağduriyet yaşamamaları için tasfiye kapanışları ve süreye bağlı diğer tescil işlemleri TTK'nın 27. maddesinin 1. fıkrasındaki 'Harca tabi işlerde, tescil anının saptanmasında harç makbuzunun tarihi belirleyicidir' hükmü uyarınca sistemin devreye girmesinden itibaren sonuçlandırılacaktır. Böylece harçların yatırılmış olduğu tarih itibarı ile işlemin hüküm ve sonuçları gerçekleşmiş olacaktır.
 
Bu manada üyelerimizin vergi mevzuatı çerçevesinde usulsüzlük cezası gibi birtakım hukuki ve mali müeyyidelerle karşılaşmaması için ATO, bütün sistem çökmüş olmasına rağmen 36 saat gibi kısa bir süre içerisinde mükelleflerimize hizmet vermeye başlamıştır.''
Günün Önemli Haberleri