ATO, hisseleri için danıştayda

Abone ol

ATO, Halk Bankası'nın özelleştirmesinin hukuka aykırı yapıldığı gerekçesiyle danıştaya gitti.

Ankara Ticaret Odası (ATO), hissedarı olduğu Halk Bankasının özelleştirilmesine karşı Danıştayda dava açtı.

ATO Başkanı Sinan Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Halk Bankasının özelleştirilme sürecinde yapılan işlemlerin hukuka aykırı olduğunu belirterek, yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtıklarını belirtti.

Bankanın yeniden yapılandırılması tamamlanmadan özelleştirme sürecinin başlatılamayacağını ifade eden Aygün, bu kapsamda hissedarların haklarının iadesinin sağlanmadığını ve ortaklık paylarının güncellenmediğini bildirdi.

KAPILARINI KAPATTILAR

Halk Bankasının 1984 yılından sonra Genel Kurul yapmama kararı aldığını belirten Aygün, açıklamada şunları kaydetti: ''Yani kapılarını dışarıya kapattı. Bu tarihten sonra bankanın sermaye yapısı sürekli Hazine lehine değiştirildi. Ancak genel kurul yapılmadığı için hissedarlar sermaye artırımlarından haberdar olamadılar. Dolayısıyla hisse oranları düştü. Bankanın dağıtılması gereken bir karının olup olmadığı hiçbir zaman bilinemedi. '' 

KAR PAYI HEP HAZİNEYE GİTTİ

Bankanın 1969 yılından bu yana kar payı da dağıtmadığını, hissedarların kar paylarının sürekli Hazineye devredildiğini belirten Aygün, bankanın özelleştirme sürecinde yeniden yapılandırma ve özelleştirmeye hazırlık planının Genel Kurul onayına sunulması gerektiğini, söyledi.

Günün Önemli Haberleri