ATM'lerde 'altın' dönemi başlıyor!
Abone olDenizbank ATM'lerde altın çekimiyle yeni bir dönem başlatıyor.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın altın kullanımına yönelik yeni bir uygulama başlatacağını belirterek, "Pilot uygulaması başlatılan ATM'lerden düğün salonlarının yakınlarında ve benzeri yerlerde gram altın da verebilecek bir yapılanma gündemde" dedi.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın altın kullanımına yönelik yeni bir uygulama başlatacağını belirterek, "Pilot uygulaması başlatılan ATM'lerden düğün salonlarının yakınlarında ve benzeri yerlerde gram altın da verebilecek bir yapılanma gündemde" dedi.
Ateş, Altın ve Mücevher Zirvesi 2012'de yaptığı konuşmada, Denizbank'ın 1999 yılından bu yana İstanbul Altın Borsası'nın (İAB) üyesi olduğunu ve 2004'den beri de İstanbul Altın Borsası Takas Bankası olarak da 88 üyeye hizmet verdiklerini söyledi.
Geçen yıl, sektörde altın mevduat artışının yüzde 260 oranında artarken, Denizbank'da bu artışın yüzde 500 olduğuna dikkat çeken Ateş, "2011 yılında yalnızca bankamızda ilave 10 bin adet altın mudisi oluştu. Altın bankacılığı müşterilerimize vadesiz altın depo hesabı, vadeli altın mevduatı, altın biriken hesap, altın teminatlı ihtiyaç kredisi, altın havale, altın ve gümüş kredileri, taksitli altın ve gümüş kredileri ve kuyumcu paket sigortası gibi pek çok farklı hizmet ve ürün sunuyoruz" dedi.
ATM'DEN GRAM ALTIN ÇEKİLECEK
Ateş, tüm bankacılık sektörü olarak işe geç başladık, ancak süratli yol aldıklarına işaret ederek, Denizbank müşterilerinin internet bankacılığı üzerinden de vadeli-vadesiz altın hesabı ve altın biriken hesabı açıp kullanabildiğini kaydetti. Ayrıca, havale, altın alım-satımı da gerçekleştirebildiklerini dile getiren Ateş, "Hatta ATM'lerden alım satım yapabiliyor.
İsteyen 1 gram, isteyen bir çeyrek altının karşılığı 1,75 gram ve daha üzerinde işlem yapabiliyor. Şu anda pilot uygulamada olan ATM'lerden düğün salonlarının yakınlarında ve benzeri yerlerde gram altını da verebilecek bir yapılanma da gündemde" dedi.
Ateş, altınla ilgili son iki yılda dört ayrı fon çıkardıklarını açıkladı.
"YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARIN PARASAL KARŞILIĞI 300 MİLYAR DOLAR"
Türkiye'de yastık altında tasarruf amaçlı yaklaşık 5 bin ton civarında altın olduğunun tahmin edildiğini söyleyen Ateş, bu rakamın parasal karşılığının 300 milyar dolar olduğunun altını çizdi. Türk bankacılık fonunda, tasarruf mevduatı olarak Türk Lirası ve döviz cinsinden 225 milyar dolar olduğu bilgisini veren Ateş, yastık altındaki 300 milyar doların ekonomiye kazandırılması için Denizbank olarak İstanbul Altın Rafinerisi ile bir protokol imzaladıklarını söyledi.
Bu sayede altınların sisteme kazandırılmasını amaçladıklarını dile getiren Ateş, böylelikle mücevherat ve sektörde faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlara, daha ucuz kredilendirme ve işletme sermayesi sunma imkanlarına da kavuşacaklarını kaydetti.