Atlasjetin son isteğine tepki

Abone ol

Atlasjet'in, düşen uçakta ölenler için yaptığı girişime cenaze sahiplerinden tepki

Atlasjet, düşen uçakta ölenlerin cenazelerinin memleketlerine taşınması için bir kargo uçağı, ölenlerin yakınları için de yolcu uçağı tahsis etti. Uçaklar akşam saatlerinde Süleyman Demirel Havalimanı'na indi. Ancak, Atlasjet'in bu girişimine Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde yakınlarının cenazelerini almak için bekleyenler tepki gösterdi.

Ölenlerin yakınları, “İstanbul'dan THY'nin uçağıyla geldik. Şimdi de THY uçağıyla gideriz. Çünkü yakınlarımızı kaybettik'' dedi.

AtlasJet yetkilileri 15 ile 19 arasında cenazenin İstanbul'a gideceğini, kabin görevlilerinin cenazelerinin ise Antalya üzerinden İstanbul’a gönderileceğini açıkladı. Ölen diğer kişilerin cenazeleri ise ambulanslarla Ankara, İzmir, Burdur'a götürülecek.

TOPLU CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK
Bu arada otopsileri tamamlanacan cenazeler, yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

Isparta Belediyesi yetkilileri de uçak kazasında ölen Ispartalı yolcular için yarın kentte toplu cenaze töreni yapılacağını söyledi. Isparta Mezarlığı'nda uçak kazası kurbanları için 25 kadar mezar kazılırken cenze namazının öğleyin Otogar Camisi'nde kılanacağı duyruldu.

TEŞHİS EDİLEMEYENLER ANTALYA'YA
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, “Uçakta ölenlerin büyük çoğunluğu çarpmanın etkisiyle hayatını kaybetmiş. Yani yanma olayı yok. Ancak bunu sivil savunma uzmanları ve havacılık uzmanları daha iyi bilir. Fakat benim de bir ortopedist olarak gözlemim bu'' diye konuştu.

Uçakta hayatını kaybedenlerin hemen hemen tamamının yakınları tarafından teşhis edilebildiğini aktaran Prof. Dr. Baydar, teşhis edilemeyenlerin ise Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini bildirdi. (Milliyet)

Günün Önemli Haberleri