Atlas Jet uçuşları bitirecekti

Abone ol

Atlasjet İstanbul-Isparta uçuşlarını bir ay sonra sona erdirecekti. Peki niye?

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında uçağı düşen Atlasjet'in, İstanbul ile Isparta arasındaki karşılıklı seferleri, yeterli yolcu kapasitesine ulaşılamaması ve Atlasjet'in zarar etmesi nedeniyle 31 Aralık 2007 tarihinde sona erecekti.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nın faal duruma gelmesi amacıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından Atlasjet ile yapılan protokol neticesinde başlatılan İstanbul-Isparta uçuşlarına ilişkin sözleşme, yeterli ilginin olmaması nedeniyle karşılıklı olarak feshedilmişti.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, 26 Ekim tarihinde yönetim kurulu üyeleri ve Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un katıldığı basın toplantısında seferlerin iptal edileceğini açıklamıştı.

Kaçıkoç, bu basın toplantısında, Atlasjet firmasıyla yapılan anlaşma üzerine Isparta-İstanbul arasında beş ay kadar önce karşılıklı uçak seferlerinin başlatıldığını hatırlatmış, Atlasjet'e 10 bin bilet garantisi verdiklerini, ancak Ispartalıların havayolunu yeterince kullanmaması nedeniyle seferlerin iptal edilmesinin kararlaştırıldığını bildirmişti.

Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy da 28 Mayıs 2007 tarihinde başladıkları seferlerde yüzde 70 doluluk oranını yakalamalarına rağmen 150 bin dolar zarar ettiklerini, bu nedenle yıl sonu itibariyle seferlerin kaldırılmasını kararlaştırdıklarını söylemişti.

Günün Önemli Haberleri