Atatürk Stadı ın kapasitesi artıyor

Abone ol

Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarını Bursa'da oynayabilmesi için Atatürk Stadyumu'nun iyileştirilmesi çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Mimar Hasan Sözüneri, yenileştirme projesini yönetim kuruluna teslim ederken, ilk kazmanın önümüzdeki günlerde vuralarak Atatürk Stadyumu'nun yeni yüzüyle Şampiyonlar Ligi'ne yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bursasporum.com sitesine açıklamalarda bulunan Mimar Hasan Sözüneri, Atatürk Stadyumu'nun koltuk kapasitesinin 6 bin adet civarında artırılacağını belirterek, "Mevcut stadyumun zemini dünyada ender rastlanan zeminlerden birine sahip. Tüm alan boyunca üç farklı zemin yapısı ile karşılaştık. O yüzden çok fazla derine inemiyoruz. Özellikle açık kale arkası tribününün altı tamamen su. Neredeyse delik açsak fışkıracak şekilde basınçlı su birikmiş. Stadyumun etrafındaki tüm bölgelerden su yolları orada toplanmış ve bir havza oluşturmuş" dedi.

Protokol ve maraton tribünlerinin uzantılarının eski yapı ile kesinlikle birleşmeyeceğini anlatan Sözüneri, "Bu ayrı bir bölüm olacak. Çünkü yeni yapılacak kısım, eski yapıya dayanırsa büyük sorunlar ortaya çıkabilir. İyileştirme çalışması projelerini Bursaspor Kulübü'ne teslim ettik. Çalışmalar yönetimin isteği doğrultusanda hemen başlayacak. Atatürk Stadyumu'nun yapısından dolayı eski binayı yıkmadan maksimum kapasiteyi 5 bin 840 koltuk artırabiliyoruz. Şu durumda mevcut stadyumun tribünlerine baskı kurmadan ve yük getirmeden yeni eklemeleri yapmak mecburiyetindeyiz.

Bu durumda maraton ve numaralı tribünlerde 7 sıra aşağıya inebiliyoruz. Kale arkası tribünlerde ise 6 sıra daha aşağı inebiliyoruz. Bu durumda Kapalı Kale Arkası Tribünü 1345, Açık Kale Arkası Tribünü 1646, Maraton Tribünü 1753 ve Kapalı Tribün 1096 koltuk kapasite artımı olacak" diye konuştu.

Mimar Hasan Sözüneri, çatı örtüsünde şu anda bir değişim düşünülmediğini kaydederek, "Çünkü ilk etapta UEFA'nın belirlediği 22 eksiğin tespiti sağlanacak. Revir odaları, canlı yayın odaları gibi ilaveler olacak. Ekleme yaptığımız tribünlerin altını da bu doğrultuda kullanacağız. Her tribünde kendi ihtiyacını karşılayacak şekilde revir olmak zorunda. Bu proje resmi dilekçeyle belediyeye verildi. Hemen proje başlayacak. Bu proje 27 Temmuz'a kadar yetiştirilebilecek bir proje" şeklinde konuştu.

Öte yandan Bursaspor yönetim kurulu yaptığı açıklamada; iyileştirme çalışmalarına 19 Mayıs törenlerinin hemen ardından başlayacaklarını ve Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar stadyumun yetişeceğini bildirdi.

Günün Önemli Haberleri